Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering werkt aan nieuwe immigratiewet

Kort nieuws - 17 augustus 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering is het eens geworden over de uitgangspunten voor een nieuwe immigratiewet. DIe wet moet zorgen dat gekwalificeerde mensen naar Duitsland kunnen komen.

In Duitsland is een tekort aan vakkrachten. Werknemers uit het buitenland zouden daarvoor een uitkomst zijn. Ze moeten dat wel de juiste opleiding, leeftijd en talenkennis hebben. De nieuwe immigratiewet moet nog dit jaar worden ingevoerd.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger