Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag scherpt uitzetbeleid aan

Kort nieuws - 7 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft vrijdag in meerderheid ingestemd met een pakket aan wetswijzigingen dat moet zorgen dat uitgeprocedeerde asielzoekers vaker worden uitgezet en dat arbeidsmigranten makkelijker naar Duitsland kunnen komen.

Het Migrationspaket omvat de maatregelen van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer die moeten zorgen dat het aantal uitzettingen stijgt: het zogenoemde Geordnete-Rückkehr-Gesetz. Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen volgens de nieuwe regels sneller worden vastgezet. Omdat er onvoldoende capaciteit is in speciale vreemdelingendetentiecentra, mogen asielzoekers ook in gewone gevangenissen worden opgesloten, in aparte gedeelten, gescheiden van andere gevangenen. Ook worden mensen niet meer vooraf geïnformeerd over de datum van hun uitzetting.

Een ander belangrijk onderdeel van het Migrationspaket is een versoepeling van de regels voor arbeidsimmigranten. Het moet makkelijker worden voor migranten van buiten de EU om voor werk naar Duitsland te komen, mits ze de taal voldoende beheersen. Werkgevers hoeven niet langer aan te tonen dat voor werk geen Duitse werknemer te vinden is. Migranten met een vakopleiding en kennis van de Duitse taal mogen zes maanden in Duitsland naar werk zoeken.

Ophef ontstond vrijdag over uitspraken van minister Seehofer. Die zei met betrekking tot het Migrationspaket dat hij heeft geleerd dat je een wet zo gecompliceerd mogelijk moet maken om hem door het parlement te krijgen. Hij zei dit met betrekking tot de versoepeling van de regels voor het uitwisselen van gegevens over immigranten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger