Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag scherpt uitzetbeleid aan

Kort nieuws - 7 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft vrijdag in meerderheid ingestemd met een pakket aan wetswijzigingen dat moet zorgen dat uitgeprocedeerde asielzoekers vaker worden uitgezet en dat arbeidsmigranten makkelijker naar Duitsland kunnen komen.

Het Migrationspaket omvat de maatregelen van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer die moeten zorgen dat het aantal uitzettingen stijgt: het zogenoemde Geordnete-Rückkehr-Gesetz. Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen volgens de nieuwe regels sneller worden vastgezet. Omdat er onvoldoende capaciteit is in speciale vreemdelingendetentiecentra, mogen asielzoekers ook in gewone gevangenissen worden opgesloten, in aparte gedeelten, gescheiden van andere gevangenen. Ook worden mensen niet meer vooraf geïnformeerd over de datum van hun uitzetting.

Een ander belangrijk onderdeel van het Migrationspaket is een versoepeling van de regels voor arbeidsimmigranten. Het moet makkelijker worden voor migranten van buiten de EU om voor werk naar Duitsland te komen, mits ze de taal voldoende beheersen. Werkgevers hoeven niet langer aan te tonen dat voor werk geen Duitse werknemer te vinden is. Migranten met een vakopleiding en kennis van de Duitse taal mogen zes maanden in Duitsland naar werk zoeken.

Ophef ontstond vrijdag over uitspraken van minister Seehofer. Die zei met betrekking tot het Migrationspaket dat hij heeft geleerd dat je een wet zo gecompliceerd mogelijk moet maken om hem door het parlement te krijgen. Hij zei dit met betrekking tot de versoepeling van de regels voor het uitwisselen van gegevens over immigranten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger