Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag scherpt uitzetbeleid aan

Kort nieuws - 7 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft vrijdag in meerderheid ingestemd met een pakket aan wetswijzigingen dat moet zorgen dat uitgeprocedeerde asielzoekers vaker worden uitgezet en dat arbeidsmigranten makkelijker naar Duitsland kunnen komen.

Het Migrationspaket omvat de maatregelen van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer die moeten zorgen dat het aantal uitzettingen stijgt: het zogenoemde Geordnete-Rückkehr-Gesetz. Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen volgens de nieuwe regels sneller worden vastgezet. Omdat er onvoldoende capaciteit is in speciale vreemdelingendetentiecentra, mogen asielzoekers ook in gewone gevangenissen worden opgesloten, in aparte gedeelten, gescheiden van andere gevangenen. Ook worden mensen niet meer vooraf geïnformeerd over de datum van hun uitzetting.

Een ander belangrijk onderdeel van het Migrationspaket is een versoepeling van de regels voor arbeidsimmigranten. Het moet makkelijker worden voor migranten van buiten de EU om voor werk naar Duitsland te komen, mits ze de taal voldoende beheersen. Werkgevers hoeven niet langer aan te tonen dat voor werk geen Duitse werknemer te vinden is. Migranten met een vakopleiding en kennis van de Duitse taal mogen zes maanden in Duitsland naar werk zoeken.

Ophef ontstond vrijdag over uitspraken van minister Seehofer. Die zei met betrekking tot het Migrationspaket dat hij heeft geleerd dat je een wet zo gecompliceerd mogelijk moet maken om hem door het parlement te krijgen. Hij zei dit met betrekking tot de versoepeling van de regels voor het uitwisselen van gegevens over immigranten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger