Duitslandweb logo Duitslandweb

'Berlijnse politieagent spioneert voor Turkije'

Kort nieuws - 27 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een Berlijnse politieagent zou gespioneerd hebben voor Turkije. Dat meldt de Tagesspiegel. Het nieuws komt een dag voordat het staatsbezoek van de Turkse president Erdogan aan Duitsland begint. Dat moet de verhoudingen juist verbeteren. 

De Turkse geheime dienst probeert Duitse overheidsmedewerkers te recruteren om informatie aan Turkije te leveren, meldt de Tagesspiegel. In dat verband houden Duitse veiligheidsdiensten volgens de krant een Berlijnse politieagent in de gaten die informatie over Turkse oppositieleden in Duitsland aan Turkije zou leveren. De politie en het OM hebben bevestigd dat er een onderzoek loopt. 

Al eerder deed het OM in Duitsland onderzoek naar mensen die Gülen-aanhangers in Duitsland zouden hebben bespioneerd in opdracht van Turkije. Vorig jaar werd een Turk veroordeeld wegens het bespioneren van Koerdische verenigingen in Duitsland voor de Turkse geheime dienst MIT. 

De zaak kan voor een nieuw conflict tussen Duitsland en Turkije zorgen, juist in de week dat president Erdogan op staatsbezoek naar Duitsland komt. Bedoeling van het bezoek is het normaliseren van de relatie tussen beide landen. Die kwam mede onder druk te staan door de manier waarop Turkije met oppositieleden en andere critici van de regering zoals journalisten omgaat. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Comerius - 1 oktober 2018 07:08

Verehrter Frau Merkel,
Ein Journalist wurde bei der Pressekonferenz mit Erdogang entfernt. Du warst dort und hast nur ein bisschen dumm gelacht. Du hast nichts getan, nichts, nichts. Sehr schwach von dir. Stopp Erdogan.

Reageer
Comerius - 27 september 2018 18:52

Was die politieagent van Turkse afkomst? Zo ja,wederom een signaal om geen allochtonen bij de politie toe te laten. Je weet maar nooit waar hun loyaliteit ligt. Dit moeten we overigens ook in Nederland doen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger