Duitslandweb logo Duitslandweb

Die Linke verdeeld over beweging 'Aufstehen'

Kort nieuws - 12 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De partij Die Linke is verdeeld over de nieuwe beweging 'Aufstehen' van fractievoorzitter Sahra Wagenknecht en haar partijgenoot en echtgenoot Oskar Lafontaine. 

De bondsdagfractie van Die Linke heeft maandag over de beweging gediscussieerd. Kritiek was er op de dubbele rol die Wagenknecht nu heeft. Ook vonden fractieleden dat de beweging zich duidelijker moet afscheiden van 'rechts'. De beweging wil een ander immigratiebeleid dan de partij Die Linke voorstaat. Fractiegenoten verwijten Wagenknecht een splitsing van de partij te riskeren.

In de vergadering werd ook gestemd over een voorstel om zich duidelijk uit te spreken tegen racisme en voor het redden van vluchtelingen in de Middellandse Zee. Wagenknecht wilde dit initatief niet steunen.

De beweging 'Aufstehen' moet een alternatief bieden voor de bestaande linkse partijen. Wagenknecht hoopt ermee kiezers terug te halen die naar de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn overgelopen. Lees meer bij Tagesspiegel

Tags: Die Linke

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Groenen-minister Habeck valt op in de Duitse politiek vanwege zijn communicatiestijl.


Lees meer

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

Indrukwekkende getuigenissen over vervolging van lhbtiq'ers in en na de oorlog, tijdens de Holocaust-herdenking in de Bondsdag.


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger