Duitslandweb logo Duitslandweb

Wagenknecht weg bij Aufstehen en niet meer beschikbaar voor Die Linke

Kort nieuws - 11 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Sahra Wagenknacht maakte afgelopen weekend bekend dat ze vertrekt bij de politieke beweging Aufstehen. Vandaag laat ze weten dat ze ook niet meer beschikbaar is als fractievoorzitter van Die Linke.

Wagenknecht (49) is sinds 2015 fractievoorzitter van Die Linke, samen met Dietmar Bartsch. In het najaar zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen, dan stelt ze zich niet meer kandidaat. Aufstehen richtte ze vorig jaar september op, samen met partij- en echtgenoot Oskar Lafontaine. De beweging moet een alternatief bieden voor de bestaande linkse partijen. Binnen Die Linke was veel kritiek op Aufstehen en op Wagenknechts dubbelrol.

De politica wil het rustiger aan gaan doen nadat ze eerder een aantal maanden ziek is geweest door stress en overbelasting. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger