Duitslandweb logo Duitslandweb

Sahra Wagenknecht presenteert nieuwe linkse beweging #Aufstehen

Kort nieuws - 4 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Sahra Wagenknecht, fractievoorzitter van de Duitse partij Die Linke, heeft dinsdagochtend haar nieuwe linkse beweging #Aufstehen gepresenteerd. In Berlijn zei ze dat de 'democratie in een crisis verkeert'. 

De beweging, die Wagenknecht samen met haar partijgenoot Oskar Lafontaine oprichtte, moet een alternatief bieden voor de bestaande linkse partijen. Ze hoopt ermee kiezers terug te halen die naar de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn overgelopen.

In een interview met de ARD zei Wagenknecht dat veel Duitsers zich in de steek gelaten voelen. Met 'Aufstehen' wil ze de politiek veranderen en zorgen voor hogere lonen en stabiele pensioenen. Lees meer bij Tagesschau en Spiegel Online

Lees ook de column 'Opstaan en strompelen' van Carsten Brzeski op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger