Duitslandweb logo Duitslandweb

Gezondheidsminister Spahn verbiedt euthanasiemiddelen

Kort nieuws - 4 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU) heeft de overheidsorganisatie Institut für Arzneimittel und Medizinprodukte (Bfarm) opgedragen geen medicatie voor euthanasie te verstrekken. 

In maart 2017 heeft de hoogste Duitse bestuursrechtbank bepaald dat de overheid ernstig zieke patiënten die willen sterven, aan de medicatie daarvoor moet helpen. Spahn heeft van zijn bevoegdheid als minister gebruik gemaakt om deze uitspraak niet ten uitvoer te brengen, meldde de Frankfurter Rundschau deze week. Sinds het omstreden oordeel hebben ongeveer 100 mensen een aanvraag voor euthanasiemedicijnen gedaan bij de Bfarm. Die organisatie is op die verzoeken nog niet ingegaan. De voorganger van Spahn wilde via wetgeving in de Bondsdag zorgen dat de overheid niet hoeft mee te werken aan Sterbehilfe zoals euthanasie in Duitsland wordt genoemd. Spahn heeft dit nu op eigen houtje bewerkstelligd. Lees meer bij Frankfurter Rundschau

Minister Spahn heeft dinsdag samen met de ministers van Werkgelegenheid en van Familiezaken aangekondigd dat het komende jaar in commissies gezocht gaat worden naar oplossingen voor de financiële en personele tekorten in de zorg. De opleidingen en de betaling moeten verbeteren, en Spahn wil personeel in het buitenland werven. Ook komt er een richtlijn voor de hoeveelheid personeel op een afdeling. Instellingen die zich daar niet aan houden moeten uiteindelijk kunnen worden gesloten, zei Spahn. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger