Debuut Van der Vaart in Bundesliga
Nieuws

Achtergrond - 8 augustus 2005

(8 augustus 2005) Na een ongelukkig laatste seizoen bij Ajax speelde Rafael van der Vaart gisteren zijn eerste competitiewedstrijd voor Hamburger SV, die hem deze zomer van de Amsterdamse club overnam. De middenvelder kon, ondanks een overtuigende 3-0 overwinning voor 41.877 fans, zijn stempel nog niet op de wedstrijd drukken.

De club uit Hamburg staat bekend om het verliezen van de eerste seizoenswedstrijd, maar brak zondag met deze traditie. Van der Vaart typeerde de wedstrijd tegen het zwakke FC Nürnberg als “een grandioos begin” voor zijn club, maar erkende dat hij zelf geen goede wedstrijd had gespeeld. De Hamburgse club speelde zonder zijn andere Nederlander, de verdediger Khalid Bouhlarouz.

HSV-trainer Thomas Doll toonde zich tevreden over Van der Vaart en verwacht dinsdag een spannende finale van de Intertoto-competitie, waarin de club zal aantreden tegen Valencia. Van der Vaart zal in deze wedstrijd de strijd aangaan met voormalig Oranjespeler en teammaat Patrick Kluivert.

De Duitse media oordeelden unaniem over de onopvallende rol die Van der Vaart in zijn debuutwedstrijd vervulde: “De Nederlandse international van vijf miljoen euro laat de technische hoogstandjes nog achterwege”, aldus de Süddeutsche Zeitung. Toch was dit duel volgens de Duitse media de spectaculairste start van HSV in twaalf jaar.

Roddelpers en bedrijfsleven zijn blij met de komst van Van der Vaart. De Duitse kranten laten niet na het privé-leven van de Nederlandse vedette uitvoerig te behandelen. Echtgenote Sylvie van der Vaart verschijnt geregeld in de Bild-Zeitung en werd door het Hamburger Abendblatt getypeerd als “de mooiste spelersvrouw van de Bundesliga”. De HSV-shirtsponsor Puma rekent op een extra verkoop van ten minste 2500 shirts met de naam van de Amsterdammer.

Dat in Duitsland veel verwacht wordt van de Amsterdammer werd duidelijk toen Franz Beckenbauer de rol van Van der Vaart bij HSV onlangs vergeleek met die van superster Michael Ballack bij Bayern München.

Süddeutsche Zeitung
Ein neues Glücksgefühl in Hamburg

Kicker Online
Spielbericht 1.Spieltag Bundesliga

Hamburger Abendblatt
3:0 - der HSV schießt sich warm

Bild Online
Sylvie van der Vaart: Mit einem Trikot kriegte er mich rum

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger