HSV-trainer Thomas Doll moet vertrekken
Nieuws

Achtergrond - 1 februari 2007

(1 februari 2007) In de Bundesliga is de afgelopen dagen een heuse trainerscarrousel op gang gekomen. HSV-trainer Thomas Doll moet vertrekken. Als plaatsvervanger wordt Felix Magath genoemd, net ontslagen bij Bayern München.

Uiteindelijk is het doek dan toch gevallen voor de gelukloze HSV-oefenmeester Thomas Doll. Toen de Hamburgse club van aanvoerder Rafael van der Vaart gisteren ook tegen Energie Cottbus, de nummer elf van de Bundesliga, niet wist te winnen (1-1), was het geduld van het bestuur op. De club die met zoveel ambitie aan het seizoen begon, staat nu laatste in de Duitse competitie. Nog voordat Doll gisterenavond de Hamburgse AOL-Arena verlaten had, kreeg hij het bericht dat hij kon vertrekken.

“Ik ben zeer teleurgesteld”, reageerde de trainer aangeslagen. Dolls ontslag mag echter nauwelijks meer een verrassing heten. De Hamburger SV wist dit seizoen slechts één keer te winnen en grossierde vooral in moeizame en ongelukkige gelijke spelen. Voor de kerstvakantie leek Dolls einde al een feit, maar sprak het bestuur toch zijn vertrouwen in hem uit. “We waren ervan overtuigd dat we met Doll de ommekeer konden bereiken”, benadrukte voorzitter Bernd Hoffman vandaag.

Mogelijke gegadigde voor de vacante positie is Felix Magath, woensdag ontslagen als trainer bij FC Bayern München. De Hamburgse club heeft haast: zaterdag wacht het Berlijnse Hertha BSC en voor die tijd wil het bestuur een nieuwe coach hebben. Magath is in Hamburg geen onbekende, hij speelde er zelf en was er trainer van 1995 tot 1997.

Het wekte alom verbazing dat de Hamburgse club nog zolang aan de kwakkelende trainer vasthield, iets dat commentatoren vooral wijten aan Dolls geliefdheid bij de spelers en het publiek. Aanvoerder Rafael van der Vaart verklaarde rond de kerst tegen de Volkskrant  dat hij speciaal voor Doll naar Hamburg was gekomen.

In de tweeënhalf jaar van zijn trainerschap kende de Doll mooie successen. Bij zijn aantreden in oktober 2004 stond HSV ook laatste in de Bundesliga. Aan de hand van Doll knokte de club zich eerst omhoog naar de UEFA-Cup. Vorig seizoen werden de Hamburgers derde in de Duitse competitie en verschaften zij zich toegang tot de Champions League. Dit seizoen zou het seizoen van HSV worden. In de Europese topcompetitie ging de club echter roemloos ten onder, in de eigen liga zijn de Hamburgers weer terug bij af.

Thomas Doll is de derde Bundesliga-trainer die deze week vertrok. Borussia-Mönchengladbach-coach Jupp Heynckes hield deze week de eer aan zichzelf. Diens club, vijf maal Duits kampioen, staat één plaatsje hoger dan Dolls voormalige werkgever.

Bild.de
Doll gefeuert! Kommt jetzt Magath?

Stern.de
Magath angeblich neuer HSV-Trainer

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger