Duitse bondspresident bezoekt Nederland
Kort nieuws

Achtergrond - 8 oktober 2007

(8 oktober 2007) De Duitse bondspresident Horst Köhler begint vandaag aan een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Köhler bezoekt onder meer koningin Beatrix op paleis Noordeinde en het monument 'De Verwoeste Stad' in Rotterdam.

Köhler is het eerste buitenlandse staatshoofd dat een krans legt bij het beeld van Zadkine in Rotterdam. Normaal gesproken leggen staatshoofden een krans op de Dam in Amsterdam. Voor het staatsbezoek staat verder onder andere een bezoek gepland aan premier Balkenende in het Torentje, aan het Internationale Strafhof in Den Haag en aan de Universiteit Twente. Het is Köhlers eerste bezoek aan Nederland.

Köhler (CDU) is bepaald niet onomstreden als bondspresident. De functie van bondspresident is in Duitsland voornamelijk ceremonieel en de president wordt dan ook geacht zich buiten gevoelige actuele politieke kwesties te houden. Toch zorgt Köhler met enige regelmaat voor opgetrokken wenkbrauwen binnen de Duitse politiek met kritische uitspraken over economische ongelijkheid of het Duitse onderwijs.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger