Die Mannschaft terug op aarde
Kort nieuws

Achtergrond - 18 oktober 2007

(18 oktober 2007) Het Duits elftal is gisteravond tegen een smadelijke nederlaag aangelopen: 0-3 tegen de Tsjechen. Het zomersprookje is nu dan eindelijk afgelopen voor het team van Joachim Löw, verzuchten de Duitse media.

doo de redactie

Vooraf wilde Löw niets weten van een slappe instelling. Duitsland had zich weliswaar al geplaatst voor het EK van komende zomer in Zwitserland en Oostenrijk, maar was erop gebrand om tegen het sterke Tsjechië de eerste plaats in de poule veilig te stellen. Die eerste plaats was voor de Duitsers vooral een erekwestie, de bekroning van een uitstekende kwalificatiereeks. Maar de Duitse verwachtingen kwamen bedrogen uit. Binnen honderd seconden stond die Mannschaft al achter via een doelpunt van Libor Sionko – de snelste tegentreffer voor de Duitsers sinds de penalty van Johan Neeskens in de WK-finale van 1974.

De Duitse kranten schuwen de grote woorden niet na de 0-3 nederlaag. Voor weekblad Spiegel luidt het verlies het "einde in van de lichtheid". Na twee jaar uitstekend voetbal is Duitsland nu hard van de roze wolk gevallen. Vooral Bastian Schweinsteiger moet het ontgelden. Volgens Spiegel had de middenvelder de hele avond knallende ruzie met de bal. De Süddeutsche Zeitung heeft het zelfs over het einde van het "ogenschijnlijk oneindige zomersprookje" van het Duitse voetbal, een sprookje waarin Duitsland al sinds de zomer van het WK vorig jaar verkeerde. Toch is de krant positief gestemd over de Duitse kansen op het EK. De nederlaag tegen de Tsjechen moet een waarschuwing zijn voor alle spelers die zich al EK-winnaar wanen. Als ze die les ter harte nemen, dan zou de Duitse ploeg wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien in Zwitserland en Oostenrijk, aldus de krant.

Na negen duels zonder nederlaag lijkt Duitsland nu alsnog achter Tsjechië als tweede in de poule te eindigen. Die Mannschaft speelt nog thuis tegen Cyprus en Wales, terwijl Tsjechië met Slowakije en Cyprus geen onoverkomelijke tegenstanders voor de boeg heeft.

Die Welt
DFB-Auswahl blamiert sich gegen Tschechien

Spiegel Online
Tschechen entzaubern Löws Erfolgself

FAZ.NET
Entzaubert und ausgepfiffen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger