Meer Duitse bedrijven bij duurste ter wereld
Nieuws

Achtergrond - 7 januari 2008

(7 januari 2008) Duitse bedrijven doen het goed op het mondiale toneel. Zeven Duitse bedrijven bevinden zich nu onder de top honderd van duurste ondernemingen wereldwijd. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar, berekende accountantskantoor Ernst & Young.

De E.On aandeelhoudersvergadering 2007. Afbeelding: www.eon.com Met zeven giganten in de top honderd staat Duitsland op de vijfde plek als het gaat om herkomstlanden van duurste bedrijven op de beurs. Het moet de Verenigde Staten (32 ondernemingen in de top honderd), Engeland (11 bedrijven), China (10) en Frankrijk (8) voor zich dulden.

Gekeken niet naar beurswaarde maar naar grootte van omzet, doen de Duitse bedrijven het nog beter: dan zijn ze met 13 vertegenwoordigd in de top honderd.

Betere concurrentiepositie

Volgens de onderzoekers van Ernst & Young hebben de Duitse ondernemingen hun hoge notering te danken aan effectieve kostenbesparingen en het openen van nieuwe markten. Dit heeft hun concurrentiepositie flink verbeterd, aldus de accountants.

De lijst met duurste Duitse bedrijven wordt aangevoerd door energieconcern E.On met een beurswaarde van 148,175 miljard dollar, goed voor plaats 45 op de wereldranglijst. Dan volgen bedrijven als Siemens, Daimler, Allianz en Deutsche Telekom.

Autobouwer Volkswagen maakte de grootste sprong: van plek 203 naar plek 94 vorig jaar.

Nederland

Nederland staat met vier bedrijven op een respectabele zesde plek op de wereldranglijst van Ernst & Young. Dat is net achter Duitsland, maar op gelijke hoogte met Japan en vóór landen als Rusland, Italië en Australië.

AP/Welt Online/Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger