Duitslandweb logo Duitslandweb

Geen Duitse bedrijven in top-100 met hoogste beurswaarde

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de internationale top-100 van bedrijven met de hoogste beurswaarde staan voor het eerst geen Duitse ondernemingen meer. Amerikaanse bedrijven domineren de lijst.

Het hoogst genoteerde Duitse bedrijf staat op plaats 113, softwareonderneming SAP, met een beurswaarde van 106 miljard dollar. Deutsche Telekom staat met 98 miljard dollar op plaats 120, blijkt uit onderzoek van financieel dienstverlener EY. Op de eerste plaats staat het Saoedische aardolieconcern Aramco (2,3 biljoen dollar), nog voor Apple. In totaal staan er 60 Amerikaanse bedrijven in de lijst.

Het hoogstgenoteerde Europese bedrijf is het Zwitserse Nestlé op plaats 20. Duitse ondernemingen verliezen op de wereldbeurzen steeds meer aan gewicht, meldt nieuwssite Tagesschau. In 2007 stonden zeven Duitse bedrijven in de top-100, vorig jaar waren het er nog twee. 

Veel bedrijven hebben te lijden onder de koersdalingen op de wereldbeurs, onder meer door de oorlog in Oekraïne. De waarde van de op de beurs verhandelde aandelen van de 100 duurste internationale ondernemingen daalde het afgelopen half jaar met 17 procent. EY Deutschland verwacht dat het er in de tweede helft van 2022 niet beter op wordt. Door de coronapandemie heeft digitalisering een boost gekregen, die de economie en de beurzen de komende jaren gaat vormen, aldus een woordvoerder. Europa en Duitsland presteren op dat gebied zwak. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger