Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal vrouwen in besturen grote Duitse bedrijven stijgt

Kort nieuws - 8 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal vrouwen in bestuursfuncties van grote beursgenoteerde Duitse bedrijven is sinds 2020 meer dan verdubbeld. Toch blijven mannen de besturen domineren.

Begin dit jaar zaten in de besturen van de 160 onderzochte beursgenoteerde bedrijven 128 vrouwen. In 2020 waren dat er 59. Dat blijkt uit een analyse van financieel dienstverlener EY. Vrouwen zijn nog steeds veruit in de minderheid, in de besturen zitten 568 mannen. Vier op de tien bedrijven van de beursindexen DAX, MDAX en SDAX hebben helemaal geen vrouwen in hun besturen.

Beursgenoteerde ondernemingen met meer dan 2.000 werknemers en met meer dan drie bestuursleden worden geacht minstens één vrouw te benoemen als er een plek in hun besturen vrij komt. Bijna de helft van de bedrijven, meestal firma's die niet veel in de publiciteit komen, benoemt volgens EY één vrouw en doet verder niet veel moeite. Slechts zeven van de 160 ondernemingen hebben een bestuur dat door een vrouw wordt geleid. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger