Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse bedrijven halen vrouwenquotum niet

Kort nieuws - 22 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Veel Duitse bedrijven halen het wettelijk vrouwenquotum niet dat vanaf 1 januari 2016 geldt. Dan moeten 101 grote, beursgenoteerde bedrijven 30 procent van de functies in de raad van toezicht door vrouwen laten bezetten. Middelgrote bedrijven moesten al in 2015 bindende afspraken maken over beleid om te zorgen voor meer vrouwen in leidinggevende functies. Veel bedrijven, zoals Porsche, Volkswagen, de Commerzbank en energieconcern Eon, houden zich niet aan die afspraken of weigeren bewust die na te komen. Bij de beursgenoteerde bedrijven kan dat ertoe leiden dat plaatsen in de Raad van Toezicht onbezet blijven. Voor de middelgrote bedrijven gelden geen sancties als ze de doelstellingen niet nakomen. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger