Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz opent eerste live Hannover Messe sinds corona

Kort nieuws - 30 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Scholz heeft zondag de Hannover Messe geopend, de eerste die sinds het begin van de coronapandemie weer live plaatsvindt. De Hannover Messe geldt als grootste beurs voor industriële vernieuwingen.

Scholz bedankte bij de opening van de Hannover Messe de industrie voor de steun voor de sancties tegen Rusland. Tegen de achtergrond van de "verschrikkelijke oorlog" in Oekraïne is het "heel belangrijk te weten dat het bedrijfsleven, de industrie achter de maatregelen staat die we hebben genomen om Rusland ervan te overtuigen de oorlog te beëindigen", aldus de kanselier. Maandagochtend maakte hij een rondgang over de beurs.

Op de Hannover Messe laten zo'n 2500 deelnemers de komende dagen hun innovaties en projecten zien. Daaronder zijn grote bedrijven als Bosch en Siemens, techconcerns als Microsoft, Amazon Web Services en Google, maar ook het mkb en veel start-ups. Partnerland is dit jaar Portugal. Inhoudelijke zwaartepunten zijn klimaatbescherming - onder meer klimaatvriendelijke productie en gebruik van waterstof - en digitalisering in verschillende productietechnologieën, in de logistiek en bij mobiliteit. Ook staat door de oorlog in Oekraïne energiezekerheid centraal.

In 2020 werd de Hannover Messe vanwege de coronapandemie afgezegd, vorig jaar vond ze alleen digitaal plaats. Dit jaar is de beurs weliswaar weer live, maar hij duurt minder lang dan voor corona - vier in plaats van vijf dagen - en er zijn minder deelnemers. In 2019 waren het er ruim 6.000. De drie geplande Russische exposanten zijn niet aanwezig, uit Oekraïne nemen acht bedrijven deel, het merendeel online. Lees meer bij NDR en Die Welt

Voor meer informatie over de Nederlandse deelname op de Hannover Messe zie Holland High Tech en volg het blog van Duitslandnieuws

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger