Duitsland wereldwijd hoogst in aanzien
Nieuws

Achtergrond - 4 april 2008

(4 april 2008) Duitsland staat wereldwijd het hoogst in aanzien. Dat blijkt uit een BBC-enquête onder 17 duizend mensen uit 34 landen. Meer dan de helft, 56 procent, van de ondervraagden heeft een positief Duitslandbeeld. Daarmee eindigt het land bovenaan een lijst van 23 landen die met elkaar werden vergeleken.

Afbeelding: Kawilson, www.flickr.comDuitsland is vooral geliefd in Europa. 82 procent van de Italianen vindt dat van Duitsland een goede invloed uitgaat. Ook de meerderheid van de Spanjaarden, Portugezen, Fransen, Britten, Russen, Kenianen, Chinezen en Australiërs heeft een positief Duitslandbeeld. Van de Duitsers zelf bleek 75 procent een positief beeld van het eigen land te hebben.

Alleen in Turkije en Egypte zijn de mensen minder over Duitsland te spreken. 47 procent van de Turken heeft zelfs een negatief beeld van het land.

Andere populaire landen zijn Japan, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het minst populair zijn Iran en Israel. Ook Pakistan is niet erg geliefd onder de deelnemers aan de enquête.

Het BBC-onderzoek wordt sinds 2005 jaarlijks gehouden. Voor het eerst staan de Amerikanen er dit jaar weer een beetje beter voor: 35 procent van de ondervraagden vindt dat de Verenigde Staten een positieve invloed uitoefenen. Dat is 4 procent meer dan in 2007. Daarmee eindigt het land nog steeds achter Rusland, India en China. 47 procent van de ondervraagden heeft nog steeds een negatief Amerika-beeld. Dat geldt overigens vooral voor Duitsland: 72 procent van hen heeft het niet zo op de VS.

In het onderzoek, uitgevoerd tussen 31 oktober 2007 en eind januari van dit jaar, worden 23 landen in Europa, Zuid-Amerika, de VS en Azië met elkaar vergeleken. Duitsland werd dit jaar voor het eerst in het onderzoek betrokken.

                                                                                ZDFHeute.de/Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger