Petra Schulze Göcking
Programmamaker

Petra Schulze Göcking
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
p.schulzegocking@uva.nl
+31 (0)20 525 3684

Petra Schulze Göcking is programmamaker bij het DIA. Zij volgde een duale media opleiding, studeerde Niederlande-Deutschland-Studien in Münster en Nijmegen en sociologie aan de Fernuniversität Hagen. Zij deed o. a. werkervaring op in Parijs en Paramaribo.

Haar interesses liggen op het gebied van herinneringscultuur, Duits-Nederlandse cultuuruitwisseling, medialogica, sociale vraagstukken en diversiteit. Bij het DIA geeft zij het culturele programma vorm en organiseert zij samen met haar collega’s publieksactiviteiten en vakbijeenkomsten.

Op de Buchmesse Leipzig: booktok, cosplay en politiek

Boeken - 9 april 2024 - Auteur: Petra Schulze Göcking Op de Buchmesse Leipzig: booktok, cosplay en politiek
Elk voorjaar komen duizenden boekenliefhebbers naar de Leipziger Buchmesse. Ook in de DDR was de beurs al een enorme publiekstrekker. Maar wat maakt haar zo bijzonder? Petra Schulze Göcking van het Duitsland Instituut bezocht de beurs en bracht indrukken en boekentips mee.

Lees meer

DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'

Boeken - 6 augustus 2020 - Auteur: Petra Schulze Göcking DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'
“Hoe kun je weten wie je bent als je niet begrijpt waar je vandaan komt?” Als Duitse, in New York wonende kunstenares voelt Nora Krug de verantwoordelijkheid zich tot haar land van herkomst en de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog te verhouden. Maar hoe doe je dat, als je de Duitse geschiedenis alleen van school kent en niets van het oorlogsverleden van je familie weet? Haar zoektocht naar antwoorden en Heimat legt de tekenaar in een uniek boek vast, een graphic memoir dat de lezer niet meer loslaat.

Lees meer

#Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'

Columns - 11 mei 2020 - Auteur: Petra Schulze Göcking #Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'
Vanuit Amsterdam volgt Petra Schulze Göcking licht jaloers de verrassende comeback van de Autokino in Duitsland. Net als haar Duitse vrienden wil zij ook wel weer eens samen met anderen opgaan in een film. En anders dan in een gewone bioscoop kun je ongegeneerd luidruchtig popcorn eten en de film becommentariëren.

Lees meer

DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'

Boeken - 13 december 2017 - Auteur: Petra Schulze Göcking DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'
Schnitzels en schuttersfeesten in plaats van dichters en denkers: Heinz Strunk vertelt in zijn boek ‘Fleisch ist mein Gemüse’ hoe het was om op te groeien in de Noord-Duitse provincie van de jaren tachtig. Hij schreef een tragikomische roman, een coming-of-age-verhaal en een sociale studie in één. Het is een van de favoriete boeken van communicatie-medewerker Petra Schulze Göcking, die zelf in de Duitse provincie opgroeide.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger