Petra Schulze Göcking
Programmkoordinatorin

Petra Schulze Göcking
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
p.schulzegocking@uva.nl
+31 (0)20 525 3684

Petra Schulze Göcking koordiniert die Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam. Petra absolvierte eine Ausbildung zur Medien- und Verlagskauffrau, studierte Niederlande-Deutschland-Studien in Münster und Nijmegen sowie Soziologie an der Fernuniversität Hagen. Darüber hinaus absolvierte sie Praktika in Paris, Paramaribo (Surinam) und Amsterdam.

Ihre Interessen liegen in den Bereichen Soziales und Diversität, Erinnerungskultur, deutsch-niederländischer Kulturaustausch und Medienlogik. Beim DIA gestaltet sie das kulturelle Programm und organisiert gemeinsam mit ihren Kolleg*innen Publikums- und Fachveranstaltungen.

Op de Buchmesse Leipzig: booktok, cosplay en politiek

Boeken - 9 April 2024 - Autor: Petra Schulze Göcking Op de Buchmesse Leipzig: booktok, cosplay en politiek
Elk voorjaar komen duizenden boekenliefhebbers naar de Leipziger Buchmesse. Ook in de DDR was de beurs al een enorme publiekstrekker. Maar wat maakt haar zo bijzonder? Petra Schulze Göcking van het Duitsland Instituut bezocht de beurs en bracht indrukken en boekentips mee.

Mehr

DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'

Boeken - 6 August 2020 - Autor: Petra Schulze Göcking DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'
“Hoe kun je weten wie je bent als je niet begrijpt waar je vandaan komt?” Als Duitse, in New York wonende kunstenares voelt Nora Krug de verantwoordelijkheid zich tot haar land van herkomst en de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog te verhouden. Maar hoe doe je dat, als je de Duitse geschiedenis alleen van school kent en niets van het oorlogsverleden van je familie weet? Haar zoektocht naar antwoorden en Heimat legt de tekenaar in een uniek boek vast, een graphic memoir dat de lezer niet meer loslaat.

Mehr

#Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'

Columns - 11 Mai 2020 - Autor: Petra Schulze Göcking #Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'
Vanuit Amsterdam volgt Petra Schulze Göcking licht jaloers de verrassende comeback van de Autokino in Duitsland. Net als haar Duitse vrienden wil zij ook wel weer eens samen met anderen opgaan in een film. En anders dan in een gewone bioscoop kun je ongegeneerd luidruchtig popcorn eten en de film becommentariëren.

Mehr

DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'

Boeken - 13 Dezember 2017 - Autor: Petra Schulze Göcking DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'
Schnitzels en schuttersfeesten in plaats van dichters en denkers: Heinz Strunk vertelt in zijn boek ‘Fleisch ist mein Gemüse’ hoe het was om op te groeien in de Noord-Duitse provincie van de jaren tachtig. Hij schreef een tragikomische roman, een coming-of-age-verhaal en een sociale studie in één. Het is een van de favoriete boeken van communicatie-medewerker Petra Schulze Göcking, die zelf in de Duitse provincie opgroeide.

Mehr

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern