In een gezellige sfeer in de Bergbühne vertoont het Goethe-Institut Rotterdam in de reeks Couch-Kino deze keer Die Vermessung der Welt van Detlev Buck. De Bergbühne is zo groot als een gezellige huiskamer – kom dus vroeg en bemachtig de meest comfortabele zitplek en de lekkerste zak popcorn.


Mehr

Ben jij een MVT-docent in het VO en wil jij meer te weten komen over ICT in jouw MVT-lessen? Op woensdag 8 februari organiseren studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) een symposium over ICT in het moderne vreemde talenonderwijs. Er zijn verschillende workshops, zoals digitale toetsing en virtual reality.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Lezing | Politics of (Dis)Connection

Kan het internet de hedendaagse mondiale spanningen weerstaan? Of is het juist gebouwd om de verschillen te accomoderen? In deze derde editie van de reeks The New Geopolitics of Technology geven Daniel Lambach, Francesca Musiani en Fernanda Rosa hun visie op de politiek van wereldwijde connectie, de beperkingen, de toekomst en de negatieve kanten ervan. Met commentaar door een van de grondleggers van internet governance, Milton Mueller.


Mehr

Het bijzondere verhaal van een kind dat besluit niet meer te groeien. Naar het gelijknamige meesterwerk van de Duitse schrijver Günter Grass Die Blechtrommel. In verband met het verkrijgen van een licentie, geeft de organisator nog minimale informatie. Mondeling en via de mail kan eventueel meer informatie worden verkregen.


Mehr

De roman Der Vorleser uit 1995 bezorgde Bernhard Schlink internationale literaire roem. De romans van Schlink gaan over catastrofes in de recente Duitse geschiedenis - van het RAF-terrorisme tot de hereniging. Aan de hand van het boek Die Enkelin bespreken Bernhard Schlink en Nikki Sterkenburg het beeld van rechts-extremisme in Duitsland en Nederland vandaag de dag. Kunnen fictie en journalistiek wederzijds begrip kweken? Wat is er voor nodig om een totaal ander wereldbeeld aan de kaak te stellen?


Mehr

Lezing | Nora Gomringer

Nora Gomringer neemt iedereen mee naar de wereld van de spoken word poetry. Over de hele wereld is zij actief als auteur, docent en performer, ook in samenwerking met musici en beeldende kunstenaars. Van 13 t/m 16 februari is ze op een korte tournee in Nederland en presenteert ze haar dichtkunst in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Leiden en Den Haag. Een initiatief van Stichting C+K.


Mehr

Tijdens het taalcafé biedt Literaturhaus Den Haag u de mogelijkheid om met Muttersprachler:innen (native speakers) de Duitse taal te leren. In een informeel gesprek met een coach kunt u uw Duitse kennis opfrissen. Geen lessen, geen huiswerk - gewoon meedoen! Het aantal deelnemers is beperkt, dus aanmelden is verplicht.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Gesprek | Oost vs. West? Percepties van “the Other” in het Europa van de 21e eeuw

Ook decennia na de val van het communisme en de Duitse eenwording bestaat nog steeds een kloof tussen Oost- en West-Europa, en tussen Oost- en West-Duitsland. Waar zit hem dat in? Historicus Beatrice de Graaf spreekt met de Duitse schrijver en public intellectual Ingo Schulze over de spanningen, misverstanden en ongelijke machtsverhoudingen tussen Oost en West. Op donderdag 16 februari in SPUI25 in Amsterdam.


Mehr

Tijdens het tweede internationale boekenclubevenement van het nieuwe jaar verwelkomt het Goethe-Institut Torsten Schulz. Hij zal zijn boek Öl und Bienen presenteren. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het live online evenement, het is geen vereiste om het boek al gelezen te hebben. Deelname is gratis en de discussie wordt in het Duits gevoerd.


Mehr

In deze lezing belicht Hanco Jürgens, historicus en wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam, de grote veranderingen van een sterk verdeeld Duitsland in de vroegmoderne tijd tot de eerste Duitse eenheid in 1871 onder Bismarck. "Am Anfang war Napoleon", is de bekende openingszin van het standaardwerk over Duitse geschiedenis van Thomas Nipperdey. Een verwijzing naar het verlangen naar Duitse eenheid, dat voortkwam uit de heerschappij van Napoleon.


Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern