Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Presentatie | Docenten Duits aan het woord

Wat zijn de ervaringen van docenten Duits en de ideeën voor hun vak? Op 7 oktober 2022 presenteert en bespreekt de Onderwijsafdeling van het DIA de resultaten van de Docentenenquête Duits 2022 op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Naast een online enquête zijn 15 diepte-interviews afgenomen waarin onderwerpen als leesvaardigheid, internationalisering en doeltaalgebruik aan bod kwamen. Aan de hand van de resultaten heeft het DIA verschillende aanbevelingen kunnen doen voor het toekomstige beleid voor het schoolvak Duits.


Mehr

Behouden of slopen? Tijdens het Architectuur Filmfestival Rotterdam wordt op vrijdag 7 oktober de documentaire Battleship Berlin vertoond. Filmmaker en journalist Nathan Eddy laat in zijn documentaire beide kanten van de discussie rondom bedreigd architecturaal erfgoed zien. Voorafgaand aan de film geeft de Duitse architect Ludwig Heimbach een lezing over de nu met sloop bedreigde Mäusebunker in Berlijn-Steglitz. 


Mehr

Het Literaturhaus | Deutsche Bibliothek Den Haag biedt de mogelijkheid om in ongedwongene sfeer gesprekken aan te gaan met Duitse moedertaalsprekers en op deze manier de Duitse taalvaardigheid te oefenen en te verbeteren. Geen lessen, geen huiswerk, gewoonweg langskomen in Den Haag en meedoen. Let op: er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, daarom is een aanmelding vereist! 


Mehr

Dit filosofiecafé in Den Haag is compleet gewijd aan vrouwelijke filosofen. Filosofes als De Beauvoir, Nussbaum en De Pizan staan vaak in de schaduw van beroemde mannen zoals Kant, Aristoteles en Nietsche. In dit filosofiecafé krijgen deze filosofes alle aandacht en wordt ontdekt wat zij te vertellen hebben over de tweede sekse, genitale verminking en de strijd voor de positie van vrouwen in de Middeleeuwen.


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Sprachstammtisch | Nacht der deutschen Sprache

Heb je zin in een leuke avond samen met anderen die Duits willen spreken en oefenen? Doe dan mee aan deze speciale Sprachstammtisch, ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2022. Zo kun je op een speelse manier je talenkennis verbeteren, met andere studenten uitwisselen en misschien zelfs een tandempartner vinden. Wij ontmoeten elkaar online via ZOOM. Dat betekent dat iedereen, onafhankelijk van de woonplaats, kan deelnemen!


Mehr
Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam:

Dag van de Duitse taal 2022

Op dinsdag 11 oktober 2022 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'Reisen'.


Mehr

Op 11 oktober 2022, de Dag van de Duitse taal, organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duitslandddag 2022 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De Duitslanddag is het grootste evenement voor Nederlandse ondernemers over zakendoen in Duitsland. U kunt deelnemen aan een compleet programma met infosessies, best practices en round table-gesprekken. Daarnaast kunt u zich laten adviseren en is er mogelijkheid om te netwerken. 


Mehr

In de reeks #Meet the Author van het Goethe-Institut Amsterdam komen gelijkgestemden online bijeen om samen Duitstalige literatuur te lezen. De boekenclub wordt in het Duits gehouden. Alle deelnemers moeten voldoende talenkennis hebben om in het Duits te kunnen lezen en discussiëren. Tijdens de 21e bijeenkomst wordt het boek 'Radikale Zärtlichkeit - Warum Liebe politisch ist' van Şeyda Kurt besproken. Het is geen vereiste om het boek al gelezen te hebben. 


Mehr

De eerstejaarsstudenten van de bachelor Duitslandstudies van de Universiteit van Amsterdam organiseren op 18 oktober het filmfestival ‘Berlijn in film’ in het Goethe-Institut Amsterdam. Tijdens dit filmfestival worden zowel oudere als ook hedendaagse films vertoond, die zich in Berlijn afspelen. De studenten geven inleidingen en na de filmvertoning is er ruimte voor spannende discussies. Houd je van film, Berlijn, Duits en/of Duitsland? Kom dan graag langs!


Mehr

In deze editie van het Leescafé staat het werk van de grote schrijver en filmmaker Werner Herzog centraal. De auteur vertelt in zijn in 2021 gepubliceerde boek 'Das Dämmern der Welt'  het verhaal van Hiroo Onoda uit Japan. De soldaat is nog jong als Japan zich overgeeft aan de VS en de Tweede Wereldoorlog eindigt. Decennialang worstelt hij met zijn eigen oorlog en verschuilt zich in de jungle. Het Leescafé vindt plaats in het Goethe-Institut Amsterdam en is ook online te volgen.


Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern