Donnerstag 13 August 2020 t/m Samstag 15 August 2020

Film | Fassbinder's Berlin Alexanderplatz

Film | Fassbinder's Berlin Alexanderplatz

Franz Biberkopf (Günter Lamprecht) is een man die als een lijdzaam groot schaap verloren loopt in het menselijke slachthuis van het Duitsland tussen de twee wereldoorlogen. Pas ontslagen uit de gevangenis, zweert hij zijn leven te beteren maar de sociale ellende en zijn seksuele lusten blijven hem parten spelen. Deze filmreeks wordt door het Goethe-Institut Niederlande vertoond, i.s.m. het Ketelhuis Amsterdam. 

Mehr
Mittwoch 19 August 2020

Lezing | Wladimir Kaminer 'Deutschland raucht auf dem Balkon' (online)

Lezing | Wladimir Kaminer 'Deutschland raucht auf dem Balkon' (online)

De in Rusland geboren schrijver Wladimir Kaminer woont sinds 1990 in Berlijn en werd na het verschijnen van zijn boek Russendisko een ster onder de Duitse schrijvers. In augustus verschijnt zijn nieuwe boek Rotkäppchen raucht auf dem Balkon. Tijdens dit evenement leest hij voor uit zijn verhalen en levert hij commentaar op de actuele gebeurtenissen volgens zijn levensmotto: “Je kunt elke tragedie overwinnen als je er maar om lacht”.

Mehr
Samstag 29 August 2020 t/m Sonntag 6 Dezember 2020

Tentoonstelling | Gregor Schneider: Tote Räume

Tentoonstelling | Gregor Schneider: Tote Räume

Tote Räume is de tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Gregor Schneider en toont een installatie over het thema Dead Spaces, ruimtes die in de architectuur als onbruikbare ruimtes worden opgevat. De tentoonstelling bestaat uit zes videofilms die tussen 1996 en 2018 zijn ontstaan en elf foto's die tussen 1988 en 1996 zijn gemaakt. De opening van deze tentoonstelling zal op 29 augustus plaatsvinden, (waarschijnlijk) in het pand van de voormalige Amerikaanse ambassade in Den Haag.

Mehr
Montag 31 August 2020

Leesclub | Duitse literatuur

Leesclub | Duitse literatuur

In groepen van 6 tot 8 mensen komt de club elke 5 à 6 weken bij elkaar om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen. Op maandag 31 augustus 2020 zal Juli Zehs Neujahr worden besproken.

Mehr
Mittwoch 22 Juli 2020 t/m Mittwoch 9 September 2020

Festival | Literaire Zomer 2020

Festival | Literaire Zomer 2020

Dit jaar vindt de 21e editie van de Literaire Zomer plaats. Dertien Nederlandse en Duitse steden in de regio Nederrijn staan deze zomer in het teken van literatuur. Geïnteresseerden worden uitgenodigd voor verschillende literaire evenementen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Mehr
Dienstag 1 September 2020

Kino Klub Goethe | Berlin um die Ecke (Rotterdam)

Kino Klub Goethe | Berlin um die Ecke (Rotterdam)

De in 1965 in de DDR verschenen film vertelt het verhaal van twee vrienden, beide lid van de jeugdbrigade van een groot metaalbedrijf in Oost-Berlijn. Ze vertegenwoordigen een generatie die de communistische samenleving wil veranderen, eisen aan de maatschappij stelt en naar erkenning streeft. De oudere generatie heeft hier geen begrip voor. De enige, die de jonge arbeiders vertrouwen geeft, is de stille oudere arbeider Paul Krautmann.

Mehr
Mittwoch 2 September 2020

Film | Transit

Film | Transit

1942, Parijs. Georg ontsnapt uit een werkkamp en verbergt zich voor de nazi's, maar moet vluchten voor zijn arrestatie. Hij krijgt de papieren van de overleden schrijver Weidel in handen, neemt diens identiteit aan en vlucht naar Zuid-Frankrijk, in de hoop daar politieke medeburgers te ontmoeten. In de havenstad Marseille ontmoet Georg Marie Weidel, die daar al weken op de komst van haar man wacht. De twee beginnen een gepassioneerde affaire, maar Marie heeft andere plannen dan Georg.

Mehr
Donnerstag 3 September 2020

Kino Klub Goethe | Berlin um die Ecke (Den Haag)

Kino Klub Goethe | Berlin um die Ecke (Den Haag)

De in 1965 in de DDR verschenen film vertelt het verhaal van twee vrienden, beide lid van de jeugdbrigade van een groot metaalbedrijf in Oost-Berlijn. Ze vertegenwoordigen een generatie die de communistische samenleving wil veranderen, eisen aan de maatschappij stelt en naar erkenning streeft. De oudere generatie heeft hier geen begrip voor. De enige, die de jonge arbeiders vertrouwen geeft, is de stille oudere arbeider Paul Krautmann.

Mehr
Mittwoch 9 September 2020

Film | Der junge Törless (met inleiding)

Film | Der junge Törless (met inleiding)

Der junge Törless is gebaseerd op de in 1906 verschenen roman Die Verwirrungen des Zöglings Törless van de Oostenrijkse auteur Robert Musil. Törless is een leerling aan een kostschool tijdens de gloriedagen van het Habsburgse Rijk. Hij aanschouwt de sadistische wreedheden van twee van zijn klasgenootjes tegen anderen, maar doet zelf niks daartegen; hij kijkt slechts enigszins gefascineerd toe.Mehr
Montag 13 Juli 2020 t/m Sonntag 13 September 2020

Tentoonstelling | Übergangsweise #14

Tentoonstelling |  Übergangsweise #14

AppendiX Grafiek presenteert de tentoonstelling Übergangsweise #14 met werken van Kathrin Wolkowicz en Marco Douma. Duitse kunstenares Wolkowicz werkt met tekst en beeld op het gebied van performance, boeken, installaties en videowerk. Douma maakt contemplatieve videowerken op het grensgebied tussen abstractie en beelden uit de alledaagse werkelijkheid. 

Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern