#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

Hoe verandert studentenmobiliteit door corona? De Duitslanddesk van het DIA houdt zich daar intensief mee bezig.

Columns - 29 mei 2020

Sprechstunde: Berlijn

Vind je Berlijn ook zo fascinerend? Laat je door historicus Krijn Thijs bijpraten over de stad die 'gedoemd is altijd te worden en nimmer te zijn'.

Achtergrond - 29 mei 2020

Beethoven trekt dit jaar geen volle zalen

Corona zet een streep door veel evenementen van het herdenkingsjaar voor de Duitse componist.

Achtergrond - 28 mei 2020

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Omdat de redactie veel vragen krijgt hier een overzicht van belangrijke coronamaatregelen in Duitsland:

Achtergrond - 27 mei 2020

#Zuhause: Vraagtekens

Nederlanders en Duitsers gaan voor vrijwel alles de grens voor over, merkten we bij het Duitsland Instituut toen de eerste coronamaatregelen kwamen.

Columns - 26 mei 2020

De Maskenpflicht

"Als ik mezelf in het spiegelende raam van de Berlijnse metro zie, schrik ik toch een beetje", schrijft Merlijn Schoonenboom.

Columns - 26 mei 2020

Coronavirus

Het Duitsland Instituut Amsterdam volgt de richtlijnen van de UvA, het RIVM en de GGD Amsterdam. Alle publieksactiviteiten van het DIA zijn t/m 1 september afgelast. Op de website van het RIVM vindt u algemene informatie en de meest actuele updates over het coronavirus.

Het DIA is op werkdagen van 09.30 uur tot 17.00 uur via het centrale nummer en per e-mail bereikbaar. Momenteel krijgen wij veel vragen over de situatie in Duitsland en is het erg druk bij onze redactieleden.

Wij wijzen u graag direct op onderstaand artikel en andere organisaties:

Sprechstunde

Wat heb je altijd al willen weten over Duitsland? Als kennisinstituut over Duitsland zijn we benieuwd naar de vragen die jullie bezig houden - van Duitse taal en literatuur tot geschiedenis, van Angela Merkel tot Berlijn. In onze nieuwe videoreeks #Sprechstunde beantwoorden onze DIA-experts jullie vragen. Aflevering 1 & 2 staan nu online! Lees meer  

Colleges moderne Duitse geschiedenis

In de reeks Quarantaine Colleges van de Universiteit van Nederland geven docenten online-lezingen vanuit hun woonkamer. Volg de colleges van DIA-historicus Hanco Jürgens en krijg meer te weten over oude en nieuwe Duitse kwesties, Angela Merkel en de Duitse herinneringscultuur in Europees perspectief. Nog meer verdieping gewenst? De bachelor en master Duitslandstudies bieden een hele opleiding tot Duitsland-expert. Aanmelden voor het volgende studiejaar kan t/m 1 juni voor de bachelor. Tot 15 mei kon je je aanmelden voor de master.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger