Redactie Duitslandweb

Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker

Achtergrond - 22 november 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker
Voor het luttele bedrag van 3,4 miljoen euro is het jachthuis van de voormalige SED-leider Erich Honecker nu in handen van de Nederlandse hotelketen Van der Valk.
Lees meer

Britse premier Cameron bezoekt Merkel

Kort nieuws - 18 november 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Britse premier Cameron bezoekt vandaag kanselier Merkel in Berlijn. Een ontspannen bezoek zal het niet worden, want Cameron in het niet eens met het europabeleid van Merkel.Een analyse van de Brits-Duitse verhoudingen in de Financial Times Deutschland >>
Lees meer

Opmerkelijk: Duitser zegt veel met weinig woorden

Achtergrond - 24 oktober 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Opmerkelijk: Duitser zegt veel met weinig woorden
Duitsers praten langzamer dan Japanners. Toch kunnen ze in dezelfde tijd evenveel informatie kwijt. Engels is de meest efficiënte taal. Dat blijkt uit Frans onderzoek.
Lees meer

De Deutsche Buchpreis gaat naar DDR-familieroman Eugen Ruge

Kort nieuws - 11 oktober 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Eugen Ruge ontvangt de Deutsche Buchpreis voor zijn familieroman 'In Zeiten des abnehmenden Lichts', die zich in de DDR afspeelt. De Deutsche Buchpreis, de prijs van de Duitse boekhandels, wordt jaarlijks  voor aanvang van de Frankfurter Buchmesse uitgereikt. Lees meer bij de speciale Buchmesse-site van nieuwszender ARD >>
Lees meer

Koeien ruimen het veld voor 75.000 headbangers

Achtergrond - 4 augustus 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Koeien ruimen het veld voor 75.000 headbangers
Het 1.800 inwoners tellende dorpje Wacken in Sleeswijk-Holstein wordt dit weekend overspoeld door 75.000 metalfans. Wacken Open Air (W:O:A) is een van de grootste heavy metal openluchtfestivals ter wereld. Internationale grootheden als Ozzy Osbourne en Judas Priest treden op.
Lees meer

Iedereen heeft een mening over Merkel en Europa

Achtergrond - 20 juli 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Iedereen heeft een mening over Merkel en Europa
Donderdag komen de leiders van de eurolanden bijeen voor een extra top over de Europese schuldencrisis. Alle ogen zijn gericht op Duitsland. Het regent ongevraagde adviezen aan kanselier Merkel. Een overzicht in quotes.
Lees meer

‘Gratis omroep-apps duperen Duitse kranten’

Achtergrond - 13 juli 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb ‘Gratis omroep-apps duperen Duitse kranten’
Duitse krantenuitgevers profiteren nauwelijks van de groeiende economie. Hun oplages en advertentieopbrengsten blijven dalen. Nu proberen ze via de rechter de concurrentie van zich af te slaan. Tegen oppermachtig Google en tegen omroepen "die met belastinggeld apps maken" kunnen ze niet op, klagen ze.
Lees meer

Loveparade: berouwvolle burgemeester biedt excuses aan

Kort nieuws - 12 juli 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De burgemeester van Duisburg bood gisteren, bijna een jaar na de catastrofe van de Loveparade, voor het eerst officieel zijn excuses aan in de gemeenteraad. Hij neemt bovendien de morele verantwoordelijkheid voor het drama waarbij 21 mensen overleden. In een eerder interview betuigde de burgemeester spijt dat hij dat niet direct had gedaan. Lees meer bij Hamburger Abendblatt >>
Lees meer

Duitsers ruziën over gesjoemel met proefschriften

Achtergrond - 7 juli 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitsers ruziën over gesjoemel met proefschriften
Na het plagiaat van minister Zu Guttenberg (CSU), Europarlementariër Koch-Mehrin (FDP) en zeker zes minder prominente politici is er weer een nieuwe affaire: die van Nedersaksens minister van Onderwijs Bernd Althusmann (CDU). De Duitse Onderwijsminister Schavan en de universiteiten geven elkaar de schuld van het gesjoemel met de proefschriften. Wetenschappelijke organisaties zoeken naar oplossingen voor het probleem.
Lees meer

Slapen in nationaal-socialistisch megabouwwerk

Achtergrond - 30 juni 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Slapen in nationaal-socialistisch megabouwwerk
Een vakantie aan zee is goed voor het Duitse volk, vonden de nazi's. Daarom werd in de jaren dertig een gigantisch vakantiecomplex, Seebad Prora, op het Duitse eiland Rügen gebouwd met plaats voor twintigduizend badgasten. Vrijdag opent in een deel van het complex de ‘langste jeugdherberg ter wereld’.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger