Redactie Duitslandweb

Brandenburger Tor besmeurd door klimaatactivisten

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Leden van de Duitse klimaatbeweging Letzte Generation hebben zich vandaag op meer dan twintig plekken in Berlijn aan het wegdek vastgemaakt. Het autoverkeer was daardoor op meerdere plekken geblokkeerd, aldus de politie. Zondag besmeurden ze de Brandenburger Tor met verf.

Lees meer

Lizzy Timmers wint belangrijke prijs met Theaterhaus Jena

Kort nieuws - 16 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Theaterhaus Jena, met een Nederlandse artistieke leiding, heeft de Theaterpreis des Bundes 2023 gewonnen in de categorie Stadttheater und Landesbühnen (stadstheaters en deelstaatpodia). 

Lees meer

Fridays for Future in veel steden de straat op

Kort nieuws - 15 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op de wereldwijde klimaatstakingsdag deze vrijdag zijn in Duitsland in veel steden vooral jongeren de straat op gegaan voor een beter klimaatbeleid. Volgens de organisatie Fridays for Future waren bijna 250 acties aangemeld.

Lees meer

Bondsdagleden: Oekraïne moet Duitse kruisraketten krijgen

Kort nieuws - 15 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de discussie over de levering van Taurus-langeafstandsraketten aan Oekraïne, hebben parlementariërs van de regeringspartijen een brief geschreven aan kanselier Olaf Scholz. Ze willen dat Duitsland zo snel mogelijk kruisraketten van het type Taurus aan Oekraïne levert.

Lees meer

Baerbock in VS: contacten aanknopen voor na 2024

Kort nieuws - 14 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is voor een bezoek van bijna twee weken in de VS. Ze bezocht woensdag Texas en wil de komende dagen in Washington gesprekken voeren met Democratische en Republikeinse Congresleden. Duitsland wil op een mogelijke wisseling van de wacht bij de Amerikaanse verkiezingen van 2024 voorbereid zijn en anders dan in 2016 goede contacten hebben met een eventuele Republikeinse regering. 

Lees meer

Duitsland houdt vandaag nationale sirenetest

Kort nieuws - 14 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland test vandaag alle sirenes. Het is voor de derde keer dat deze nationale Warntag (waarschuwingsdag) wordt georganiseerd. Om 11 uur gaan 38.000 sirenes af, verschijnen waarschuwingen op 6.600 digitale borden in bedrijven en steden, informeren radio en tv over het alarm en worden appjes verstuurd.

Lees meer

AfD'er Höcke voor de rechter vanwege nazi-taalgebruik

Kort nieuws - 14 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De voorzitter van de AfD-deelstaatfractie in Thüringen Björn Höcke moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het bezigen van nazi-taal.

Lees meer

Verkiezingen Beieren: Freie Wähler stijgen in peilingen

Kort nieuws - 13 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Beierse vice-premier Hubert Aiwanger ligt al weken onder vuur vanwege een antisemitisch pamflet waar hij als scholier bij betrokken zou zijn geweest. Maar zijn partij schaadt dat niet. De Freie Wähler staan op recordhoogte in de peilingen voor de deelstaatverkiezingen op 8 oktober. Regeringspartij CSU verliest juist.

Lees meer

Studie: record aantal bomen gestorven in Duitsland

Kort nieuws - 13 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nog nooit zijn zoveel bomen in Duitsland gestorven als nu. Dat blijkt uit een meerjarige studie van de universiteit van Freiburg. Klimaatverandering is de grootste veroorzaker van het Waldsterben. 

Lees meer

SPD plant toch feestje voor oud-kanselier Schröder

Kort nieuws - 13 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanwege zijn banden met Rusland en de Russische president Poetin is oud-kanselier Gerhard Schröder omstreden in Duitsland en ook in zijn eigen SPD. De sociaaldemocraten probeerden hem vorig jaar nog uit de partij te zetten. Maar nu komt er toch een jubileumfeest omdat Schröder 60 jaar SPD-lid is. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger