Duitslandweb logo Duitslandweb

Kaufhof schrapt 400 banen

Kort nieuws - 8 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Kaufhof-warenhuizen komen maar niet uit de crisis. Tot 2020 wil het concern 400 van de 1600 banen schrappen op het hoofdkantoor in Keulen.

Kaufhof kampt nog steeds met een dalende omzet en rode cijfers. Dat maakt het schrappen van banen onvermijdelijk, laat het concern weten. Kaufhof hoopt met vakbond Verdi afspraken te kunnen maken over het inlveren van loon en vakantiegeld, om daarmee ontslagen bij de 21.000 werknemers in de Kaufhof-filialen te voorkomen. Een aanbod van Signa, de Oostenrijkse eigenaar van warenhuisketen Karstadt, om Karstadt en Kaufhof samen te voegen, is van de baan. De Canadese eigenaar van Kaufhof, HBC, sloeg het aanbod af. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger