Carsten Brzeski

Carsten Brzeski
© ING

Carsten Brzeski is Chief Economist bij ING in Frankfurt am Main en schrijft in Nederlandse en internationale media. Hij is regelmatig gastcolumnist bij Duitslandweb.

Puberende Duitsers

Columns - 22 april 2016 - Auteur: Carsten Brzeski Puberende Duitsers
Met zijn kritiek op de ECB speelt de Duitse minister van Financiën Schäuble met vuur, aldus ING-econoom Carsten Brzeski. Hij legitimeert daarmee de Duitse kritiek op de ECB en leidt de aandacht af van de echte problemen in Duitsland. 

Lees meer

Kanzler-in of Kanzler-raus?

Columns - 2 maart 2016 - Auteur: Carsten Brzeski Kanzler-in of Kanzler-raus?
Merkel gaf zondag haar tweede live-interview in vijf maanden tijd. Dat is geen goedkope verkiezingstruc, maar een teken dat Merkel vecht voor haar politieke toekomst, schrijft ING-econoom Carsten Brzeski. Misschien te laat.

Lees meer

Over Merkel, emoties en Waterloo

Columns - 17 september 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Over Merkel, emoties en Waterloo
In de vluchtelingencrisis laat kanselier Merkel haar emoties zien. Dat kan haar einde inluiden, schrijft ING-econoom Carsten Brzeski. "De grensen kraken en de publieke opinie en de eenheid binnen de christendemocraten vertonen al de eerste barsten."

Lees meer

Helers of kwakzalvers?

Columns - 23 juli 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Helers of kwakzalvers?
Een blik op het akkoord met Griekenland laat de hand zien van de Duitse economische leer: het ordoliberalisme (of in het Duits: Ordnungspolitik). Maar deze Duitse school maakt een denkfout, aldus ING-econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

The sound of Merkel

Columns - 11 juni 2015 - Auteur: Carsten Brzeski The sound of Merkel
Internationaal geeft kanselier Merkel de toon aan. Maar lukt de CDU onder haar leiding niet aansluiting te krijgen bij de moderne grote steden. Het fenomeen Mutti kan voor de CDU nog een nachtmerrie worden, aldus ING-econoom Carsten Brzeski

Lees meer

Commentaar: Kritiek op handelsoverschot is onzin

Achtergrond - 14 november 2013 - Auteur: Carsten Brzeski Commentaar: Kritiek op handelsoverschot is onzin
De Europese Commissie heeft, net als de Verenigde Staten, kritiek op het Duitse handelsoverschot. Dat belast het economische herstel in de Europese Unie, is het verwijt. Grote onzin, zegt econoom Carsten Brzeski. 

Lees meer

Angie en haar nationale egotrip

Achtergrond - 9 januari 2009 - Auteur: Carsten Brzeski
(9 januari 2009) Duitsland staat sceptisch tegenover het Europese initiatief voor een bestedingsimpuls om de recessie tegen te gaan. Bondskanselier Angela Merkel wil haar economische succes, de sanering van de overheidsfinanciën, niet uit handen geven. Maar het is nu niet de tijd voor een egotrip.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger