Kort nieuws Corona in Duitsland

Corona in Duitsland: update woensdag 25 maart

Kort nieuws - 25 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft woensdag ingestemd met het corona-maatregelenpakket van de Duitse regering. Het Robert Koch Institut - het Duitse RIVM - meldde woensdagochtend 31.554 besmettingen met het coronavirus, 149 patiënten zijn overleden.

Lees meer

Corona in Duitsland: update dinsdag 24 maart

Kort nieuws - 24 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal bevestigde corona-besmettingen is in Duitsland van maandag op dinsdag met 4764 gestegen naar 27.436, heeft het Robert Koch Institut (RKI) dinsdag gemeld. 114 coronapatiënten zijn overleden. 

Lees meer

Duitsland stopt met uitzetten vluchtelingen naar EU-landen

Kort nieuws - 24 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland stopt met het uitzetten van vluchtelingen die volgens de Dublin-regels naar andere EU-landen moeten worden toegestuurd. Ook wil het land per direct geen vluchtelingen meer opnemen die uit andere EU-landen naar Duitsland zouden worden overgeplaatst. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd. Uitzettingen naar landen buiten de EU kunnen nog wel plaatsvinden.

Lees meer

Corona in Duitsland: update maandag 23 maart

Kort nieuws - 23 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft maandag besloten dat het heilige begrotingsevenwicht, vastgelegd in de grondwet, tijdelijk wordt losgelaten zodat een noodpakket van vele miljarden mogelijk wordt. Het Robert Koch Institut zoekt met spoed zoveel mogelijk 'containment scouts' om contactonderzoek bij besmettingen te kunnen blijven doen.

Lees meer

Corona in Duitsland: update zondag 22 maart

Kort nieuws - 22 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland mogen mensen nog maar met maximaal twee personen samenkomen. Uitzonderingen zijn er voor gezinsleden en mensen die samen in een huishouden leven. Dat hebben de regering en de deelstaten afgesproken in een teleconferentie zondagmiddag, maakte kanselier Merkel bekend. (Geactualiseerd om 17.35 uur)

Lees meer

Corona in Duitsland: update zaterdag 21 maart

Kort nieuws - 21 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland plant miljardensteun aan ziekenhuizen en klinieken, melden Duitse media. Het RKI heeft zaterdag 16.662 geregistreerde besmettingen met het coronavirus in Duitsland gemeld. Minister-president Laschet van Noordrijn-Westfalen heeft een taskforce opgericht voor crisismanagement in de Duits-Nederlands-Belgische grensregio. 

Lees meer

Bestuurders grensgebied vragen Merkel om afspraken met Rutte

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De burgemeester van Münster en bestuurders van acht Duitse gemeenten tegen de Nederlandse grens - waaronder Heinsberg, Kleve, Borken en Viersen- hebben een dringend verzoek opgesteld aan kanselier Merkel, minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en de minister-president van Noordrijn-Westfalen Armin Laschet. Ze willen dat Merkel in overleg met Rutte tot een eenduidig beleid in de grensstreek komt.

Lees meer

Corona in Duitsland: update vrijdag 20 maart

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut meldde vrijdag bijna 3000 nieuwe besmettingen met Covid-19. In totaal heeft het RKI nu bijna 14000 gevallen geregistreerd in Duitsland. Volgens het instituut zijn 31 mensen in Duitsland aan de ziekte overleden.

Lees meer

Corona in Duitsland: update donderdag 19 maart

Kort nieuws - 19 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het stadsbestuur van Berlijn richt op het Messegelände, het beursterrein, een corona-ziekenhuis in met 1000 bedden. 

Lees meer

Corona in Duitsland: update woensdag 18 maart

Kort nieuws - 18 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft de Duitse bevolking woensdagavond in een tv-toespraak opgeroepen de situatie rond het coronavirus zeer serieus te nemen en zich aan de nieuwe gedragsregels te houden. Het bedrijfsleven zegde ze steun toe.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger