Kort nieuws Verkiezingsthema's

Dieselmotor nu hét thema in verkiezingen

Kort nieuws - 28 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Terwijl De Groenen het afschaffen van de dieselmotor als breekpunt in eventuele coalitie-onderhandelingen hebben genoemd, liet de Beierse CSU weten alleen aan een regering te willen deelnemen die de verbrandingsmotor laat bestaan. In autoland Duitsland is de dieselmotor een belangrijk verkiezingsthema geworden.

Lees meer

CSU-leider Seehofer blijft bij bovengrens voor vluchtelingen

Kort nieuws - 22 augustus 2017
CSU-partijleider Horst Seehofer heeft maandag duidelijk gemaakt dat zijn partij niet meer dan 200.000 asielzoekers per jaar wil toelaten. 

Lees meer

AfD-plan voor immigratie: asielrecht beperken, opvang in regio

Kort nieuws - 22 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Lijsttrekkers Alice Weidel en Alexander Gauland van de AfD hebben maandag een plan voor de hervorming van het immigratiebeleid gepresenteerd. 

Lees meer

Woningtekort in Duitse steden drijft huren op

Kort nieuws - 18 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het woningtekort in Duitse steden heeft de huren in het eerste halfjaar van 2017 verder doen stijgen. Gemiddeld stegen bij nieuwe huurcontracten de prijzen met 4,4 procent, becijferde het Bundesinstitut für Bau-, Stadt- und Raumforschung (BBSR).

Lees meer

15 procent gepensioneerde mannen werkt door

Kort nieuws - 12 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een op de negen Duitse gepensioneerden werkt door na de pensionering. Bij de mannen gaat het om 15 procent, bij de vrouwen om 8 procent. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2006. Dat heeft de overheidsdienst voor statistieken, het Statistische Bundesamt, bekendgemaakt. 

Lees meer

Verkiezingsprogramma CDU/CSU: Meer politie, minder werklozen

Kort nieuws - 3 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU/CSU presenteert maandag het gezamenlijke verkiezingsprogramma. De christen-democraten zetten in op extra politiemensen, meer woningbouw, minder werkloosheid en financiële voordelen voor gezinnen en belastingverlichting.

Lees meer

Merkel wil 'huwelijk voor iedereen' niet langer tegenhouden

Kort nieuws - 27 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier en CDU-partijleider Angela Merkel heeft maandag aangegeven dat ze de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht niet langer wil tegenhouden. In een podiuminterview van vrouwenblad Brigitte in Berlijn zei ze dat een discussie wil 'die eerder in de richting van een beslissing op grond van ieders geweten gaat'. Dat zou betekenen dat parlementariërs naar eigen eer en geweten mogen stemmen en niet gebonden zijn aan de fractiediscipline. In dat geval is er waarschijnlijk een meerderheid voor de 'Ehe für Alle'.

Lees meer

Studie: Armoede onder Duitse ouderen neemt komende jaren toe

Kort nieuws - 26 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een toenemend aantal ouderen zal de komende decennia moeite hebben om rond te komen, heeft de Bertelsmann Stiftung berekend. De studie wordt maandag gepresenteerd. 

Lees meer

Kritiek op belastingplannen SPD

Kort nieuws - 21 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De plannen van de SPD om via de belastingen de inkomens iets meer te nivelleren zijn kritisch ontvangen door de andere politieke partijen en door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. 

Lees meer

SPD wil belastingen nivelleren

Kort nieuws - 20 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De sociaal-democratische SPD heeft bekendgemaakt wat de partij met de belastingen wil doen. De hoogste belastingschaal gaat van 42 naar 45 procent als het aan de SPD ligt, kondigde lijsttrekker Martin Schulz maandag aan. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger