Duitslandweb logo Duitslandweb

Jaarlijks Duits-Russisch overleg Petersburger Dialog afgezegd

Kort nieuws - 14 oktober 2014

De Petersburger Dialog, de jaarlijkse Duits-Russische discussieronde voor ngo's, is door de organisatoren afgezegd. Door het Oekraïne-conflict krijgt het overleg een politieke lading die het maatschappelijk karakter ervan schaadt, aldus mede-voorzitter Lothar de Maizière, die in 1990 de enige vrij gekozen minister-president van de DDR was. Meerdere organisaties en politici hadden al afgezegd. Het overleg is in 2001 door oud-kanselier Schröder en president Poetin in het leven geroepen. De Petersburger Dialog van 2014 zou eind oktober in Sotsji plaatsvinden. Of de bijeenkomst wordt verschoven naar later datum is nog niet bekend. Overigens ontmoeten Poetin en kanselier Merkel elkaar waarschijnlijk donderdag in Milaan bij een Europees-Aziatische conferentie. De laatste keer dat ze elkaar zagen, was in juni. Lees meer bij Süddeutsche.de >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger