Berlijn bejubelt 'Inglourious Basterds'
Nieuws

Achtergrond - 29 juli 2009

(29 juli 2009) Onder groot enthousiasme van pers en publiek beleefde de nieuwe film van Quentin Tarantino, ‘Inglourious Basterds’, zijn Duitse première in Berlijn. Ook al spelen de vele Duitse acteurs in de film vooral slechteriken, toch wordt het wraakepos met Brad Pitt in de hoofdrol door veel Duitsers ook een beetje gezien als ‘hun’ film.

Brad Pitt op de rode loper in Berlijn. Afbeelding: Picture Alliance / dpa‘Inglourious Basterds’ is deels opgenomen in de beroemde filmstudio’s van Babelsberg ten zuiden van Berlijn. Tot genoegen van de Duitse fans en media zei Tarantino dinsdag zich erg thuis te voelen in de Duitse hoofdstad: “In de Verenigde Staten heb ik geen eigen café en ook geen eigen straat,” zo grapte hij.

Op het studiocomplex van Babelsberg is eerder deze week een straat naar Tarantino vernoemd. In het centrum van Berlijn bezocht hij met zijn filmteam café ‘Tarantino’s’. “De mond van de barkeeper viel open en hij liet bijna zijn glas vallen toen hij Tarantino zelf zag binnenkomen,” zo wist de Duitse acteur Daniel Brühl te vertellen.

Brühl (‘Good Bye Lenin!’) is een van de vele bekende Duitse acteurs die een rol(-letje) spelen in 'Inglourious Basterds'. Onder andere Diana Krüger (‘Troy’), Til Schweiger (‘Keinohrhasen’), Gedeon Burkhard (‘Cobra 11’) en August Diehl (‘Die Fälscher’) doen mee in de film. De Oostenrijkse Krimi-acteur Christoph Waltz verdiende met zijn vertolking van Nazi-kolonel Hans Landa eerder dit jaar de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Cannes.

Ondanks de van-dik-hout-zaagt-men-planken-thematiek van de film – een Joods-Amerikaanse elite-eenheid is er tijdens de Tweede Wereldoorlog op uit zoveel mogelijk nazi’s in bezet Frankrijk om te brengen – is hij door die Duitse betrokkenheid met veel jubel in Berlijn ontvangen. Ook de film zelf lijkt in goede aarde te vallen. De filmrecensent van het ontbijtprogramma ZDF Morgenmagazin vond de film "super" en "zeer spannend".

De genegenheid lijkt wederzijds, want zowel Tarantino als Brad Pitt namen de moeite bij de première aanwezig te zijn. Pitt had tijdens de opnames drie maanden lang zijn intrek genomen in de stad en zei zich er evenals Tarantino erg thuis te voelen.

'Inglourious Basterds' gaat op 20 augustus in Duitsland in première. Een week later is Nederland aan de beurt.

                                                                      Heute.de / Berliner Zeitung / Bild.de

Afbeelding:

Picture Alliance / dpa

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger