Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof sluit 16 vestigingen

Kort nieuws - 29 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitslands laatste grote warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit 16 van zijn 92 winkels. Het bedrijf moet bezuinigen. 1400 werknemers dreigen hun baan te verliezen. 

De Galeria-warenhuizen in onder meer Essen, Keulen, Augsburg en Mannheim sluiten de deuren op 31 augustus. In Berlijn verdwijnen drie vestigingen. Van de ongeveer 12.800 mensen die in de winkels werken, zullen er waarschijnlijk zo'n 11.400 hun baan behouden. 

Galeria Karstadt Kaufhof is al langer noodlijdend. Afgelopen januari vroeg de warenhuisketen voor de derde keer in bijna vier jaar faillissement aan. Een van de oorzaken was volgens een woordvoerder het faillisement van de Signa-groep van de Oostenrijkse ondernemer René Benko. Signa zou flink investeren in een sanering van Galeria Karstadt Kaufhof.

Begin deze maand werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse investingsmaatschappij NRDC en het bedrijf BB Kapital SA van de Duitse ondernemer Bernd Beetz de warenhuisketen wil overnemen. Lees meer bij Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger