Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijns warenhuis KaDeWe vraagt faillissement aan

Kort nieuws - 30 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De KaDeWe Group, waar het iconische warenhuis Kaufhaus des Westens (KaDeWe) in Berlijn onder valt, heeft maandag faillissement aangevraagd bij de rechter. Ook twee andere warenhuizen in Hamburg en München zijn getroffen.

Belangrijke reden voor de faillissementsaanvraag zijn de hoge huurprijzen van de panden waarin de warenhuizen zijn gevestigd. Die maken het volgens KaDeWe-directeur Michael Peterseim zo goed als onmogelijk om winstgevend te zijn, terwijl de winkels goede omzetten draaien, schrijft nieuwssite Tagesschau. De zaakwaarnemer die door de rechtbank is aangewezen zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de KaDeWe Group een doorstart kan maken. De drie warenhuizen blijven voorlopig open.  

KaDeWe Group is voor 49,9 procent in handen van Signa Group, van de Oostenrijkse ondernemer Rene Benko. Het internationale vastgoed- en retailconcern vroeg in november vorig jaar uitstel van betaling aan. De Signa Group heeft talrijke Duitse dochterondernemingen, waaronder ook de bekende warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, dat begin januari faillissement aanvroeg. 

Het luxueuze Kaufhaus des Westens in Berlijn opende in 1907 en is een van Europa's grootste warenhuizen. Tijdens de Duitse deling groeide het stadsdeel waar KaDeWe gevestigd is uit tot het centrum van West-Berlijn. Tegenwoordig bezoeken zo'n 50.000 mensen het warenhuis jaarlijks, in de kerstperiode is dat twee keer zoveel. Lees meer bij Tagesschau en over de geschiedenis van het warenhuis bij RBB24

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger