Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse luchtmacht doet mee aan luchtbrug voor Gaza

Kort nieuws - 13 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse luchtmacht gaat meedoen aan droppings van hulpgoederen voor de mensen in Gaza. Dat heeft minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) aangekondigd. 

Het Duitse leger stelt twee Hercules-transportvliegtuigen voor de droppings ter berschikking, die elk 18 ton vracht kunnen vervoeren. De Duitse deelname aan de luchtbrug voor Gaza kan eind volgende week beginnen, melden Duitse media. De luchtbrug is een initiatief van Jordanië en onder meer de VS, Frankrijk en Nederland zijn erbij betrokken.

"De mensen in Gaza ontbreekt het aan primaire levensbehoeften", aldus Pistorius. "Wij willen ons deel bijdragen zodat ze toegang tot voedsel en medicijnen krijgen." Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken had eerder al aangedrongen op de inzet van de Duitse luchtmacht in Gaza en de buitenlandcommissie van de Bondsdag heeft de inzet vandaag op de agenda staan. Commissievoorzitter Michael Roth zei vanmorgen in het ARD-Morgenmagazin dat hij zich niet kan voorstellen dat deze Duitse inzet tot een kritische discussie in de Bondsdag zal leiden. Lees meer bij Tagesschau en Der Spiegel

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger