Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock moet bezoek Oekraïne afbreken

Kort nieuws - 26 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan de Oekraïnse steden Odessa en Mykolajiv. Twee jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen en de minister kwam duidelijk maken dat Oekraïne nog steeds kan rekenen op de steun van Duitsland. Maar om veiligheidsredenen moest Baerbock eerder terug naar huis.

Baerbock was samen met de Oekraiënse minister Kuleba vanaf de VN-Veiligheidsraad in New York via Berlijn en Moldavië naar Oekraïne gereisd. In Odessa stonden de bewindslieden stil bij de Russische inval op 24 februari 2022.

Toen de Groenen-minister een door Duitsland gefinancierde installatie bezichtigde die drinkwater ontzilt, dook een Russische verkenningsdrone op. De delegatie vertrok vlug in gepantserde wagens, maar de drone bleef de colonne nog enige tijd volgen. Daarop werd besloten het bezoek af te breken en huiswaarts te keren. In Mykolajiv klonk het luchtalarm. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger