Duitslandweb logo Duitslandweb

Beieren kampt met gevolgen van heftige sneeuwval

Kort nieuws - 4 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaat Beieren heeft nog last van de heftige sneeuwval afgelopen weekend. Het treinverkeer is maandagochtend grotendeels ontregeld en sommige scholen blijven gesloten. 

Er viel vooral in Zuid-Beieren in korte tijd zoveel sneeuw, dat de wegen onbegaanbaar werden en het trein- en vliegverkeer moest worden stilgelegd. In München werd zaterdagmiddag een record hoeveelheid sneeuw gemeten voor december: ruim 45 centimeter. In Passau 56 centimeter. In de bergen en de bossen werden mensen gewaarschuwd voor lawines. 

Ook bij de start van de nieuwe week speelt de sneeuw nog een hoofdrol. Veel wegen zijn inmiddels schoongeveegd, maar veel straten zijn nog slecht begaanbaar. Sommige scholen houden om die reden vandaag de deuren gesloten. Ook op de luchthaven van München zijn veel vluchten geannuleerd. Deutsche Bahn heeft het treinverkeer in Beieren weer opgestart, maar kampt nog met grote problemen. Er zijn niet genoeg wagens beschikbaar om de rails sneeuwvrij te maken, waardoor er nog veel treinen uitvallen. Spoorvakbond EVG en reizigersvereniging Pro Bahn hebben kritiek geuit op de storingsgevoeligheid van het Duitse spoor. Zij vinden dat er fors meer geïnvesteerd moet worden in de spoorwegen om dit in de toekomst te voorkomen.

Het is nog niet helemaal gedaan met de sneeuw in Beieren, meldt de Duitse weerdienst DWD. Vandaag gaat het flink vriezen, later kan het ook gaan ijzelen. Woensdag gaat het opnieuw sneeuwen of regenen. Lees meer bij BR24 en Tagesschau

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door News von ZDFheute (@zdfheute)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger