Duitslandweb logo Duitslandweb

Winterweer veroorzaakt verkeerschaos in Duitsland

Kort nieuws - 18 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Waar Duitsland woensdag vooral kampte met ijzel en gladheid, waarschuwde de Duitse weerdienst (DWD) donderdag voor grote hoeveelheden sneeuw in het midden en zuiden van het land. Het verkeer op de snelweg A5 in Hessen is donderdagmiddag compleet tot stilstand gekomen. Pas vrijdag aan het einde van de ochtend kwam er weer beweging in. (Geactualiseerd op vrijdag 19 januari, 12.45 uur)

De snelweg A5 raakte donderdag geblokkeerd door vrachtwagens die dwars over de weg waren gegleden. De automobilisten en truckchauffeurs moesten vele uren stilstaan. Omdat bij sommigen de brandstof opraakte, raakte de weg nog meer verstopt. Een vrachtwagen reed op het einde van de file in, de chauffeur kwam om het leven. De chauffeur in de vrachtwagen waar de truck tegenaan reed, raakte gewond. Ook op andere snelwegen ontstonden lange files door gladheid en sneeuw. In het weekeinde wordt rustiger weer verwacht. In de Harz wordt drukte verwacht in de skigebieden. De meeste pistes en langlaufloipes zijn geopend. Lees meer bij Tagesschau  

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag veroorzaakte het winterweer grote verkeershinder op meerdere snelwegen. Er vonden veel aanrijdingen plaats en de politie schat dat er ongeveer 2000 mensen vast stonden in kilometerslange files in de deelstaat Rijnland-Palts. Ook in Oost-Hessen waren verkeersopstoppingen, doordat vrachtwagens de gladde hellingen niet opkwamen. Medewerkers van het Rode Kruis deelden dekens en warme dranken uit aan gestrande chauffeurs die de nacht in hun voertuig moesten doorbrengen. 

De DWD adviseerde automobilisten donderdag en vrijdag op pad te gaan met een volle tank, warme kleding, dekens en voldoende eten en drinken. De luchthaven van Frankfurt heeft donderdag veel vluchten geannuleerd. Woensdagmiddag konden daar ook al nauwelijks vluchten vertrekken vanwege ijzel en gladheid. In Keulen reden de bussen donderdag niet in verband met de sneeuw. Lees meer bij Der SpiegelTagesschau, ZDF Heute en de Deutscher Wetterdienst

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger