Duitslandweb logo Duitslandweb

Heftige sneeuwval in Duitsland ontregelt auto- en spoorwegen

Kort nieuws - 9 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Flinke sneeuwval heeft in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw voor problemen gezorgd op sommige Duitse snelwegen. Door een kilometerslange opstopping op de A2 bij Bielefeld (NRW) moesten veel mensen de nacht in hun auto in de vrieskou doorbrengen. 

Ook op andere snelwegen waren problemen. Bij Dortmund kwamen tientallen vrachtwagens maandagmiddag vast te zitten in de sneeuw, terwijl er op dat moment een rijverbod voor zware vrachtwagens gold. De politie deelden boetes uit en de hulpdiensten warme dranken en dekens.

Ook op het spoor zorgde de sneeuw voor problemen. Op meerdere belangrijke trajecten is het treinverkeer stilgelegd, zoals tussen Hannover en het Roergebied, Hamburg en München, Dortmund en Keulen en Dresden en Leipzig. De komende dagen wordt er minder sneeuwval verwacht, maar de vrieskou blijft. In veel Duitse steden staat extra hulp voor daklozen klaar. Zo rijden Kältebusse rond: bussen die mensen van de straat opvangen en naar een noodopvang brengen. Lees meer bij Tagesschau

De kou speelt ook de mensen in het Zuid-Duitse Neurenberg parten. Door een brand in een energiecentrale is op meerdere plekken de stadsverwarming uitgevallen. Naast huishoudens zijn ook grote bedrijven, een kliniek, scholen, een winkelcentrum en twee bejaarden- en zorginstellingen getroffen. De stad heeft de noodtoestand uitgeroepen en een crisisteam opgericht. Lees meer bij RB.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger