Duitslandweb logo Duitslandweb

Reis minister Baerbock strandt door kapot regeringsvliegtuig

Kort nieuws - 15 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft haar bezoek aan Australië, Nieuw-Zeeland en de Fiji-eilanden moeten afbreken vanwege technische problemen met het regeringsvliegtuig. 

Baerbock moest maandag al een langere tussenstop maken in Abu Dhabi vanwege een defect aan de vleugelkleppen van de Airbus A340. Ook bij een tweede poging om de reis te hervatten hielden de problemen aan het moest het vliegtuig weer terugkeren. Daarop werd dinsdagochtend besloten de reis niet voort te zetten. Baerbock reist vandaag met een lijnvlucht terug naar Berlijn.

Op Twitter noemt de minister het "meer dan vervelend". Ze tweet: "In de Indo-Pacific hebben we niet alleen hechte vrienden en partners. De regio zal de wereldorde van de 21e eeuw op een beslissende wijze bepalen. Daarom is inhoudelijke en persoonlijke uitwisseling zo belangrijk." Tijdens de reis zouden onder meer inheemse kunstvoorwerpen worden teruggeven aan Australië. Baerbock zou ook de halve finale van het WK-voetbal voor vrouwen bijwonen. 

Er zijn regelmatig problemen met het Duitse regeringstoestel. Afgelopen mei moest minister Baerbock tijdens een bezoek aan de Arabische Golfstaten langer in Qatar blijven vanwege een lekke band. De Bundeswehr heeft laten weten dat de twee A340-regeringsvliegtuigen de komende weken voortijdig buiten dienst worden gesteld. In plaats daarvan zal het moderne type A350 gebruikt gaan worden voor langeafstandsvluchten. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger