Duitslandweb logo Duitslandweb

2 miljoen kinderen in Duitsland bedreigd door armoede

Kort nieuws - 27 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ruim 2 miljoen kinderen en jongeren in Duitsland worden bedreigd door armoede en sociale uitsluiting. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse centraal bureau voor de statistiek. 

Bedreigd door armoede zijn mensen die over minder dan 60 procent van het middeninkomen beschikken. Voor een persoon ligt die grens bij 1250 euro, voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen is dat 2625 euro.

Er is een duidelijk verband tussen armoede bij kinderen en jongeren en het opleidingsniveau van de ouders, blijkt uit de cijfers van het Statistisches Bundesamt. Het armoederisicopercentage van kinderen met ouders die laag zijn opgeleid is 37,6 procent; voor kinderen van wie de ouders eindexamen of een beroepsopleiding hebben gedaan 14,5 procent; en voor kinderen met hoog opgeleide ouders 6,7 procent.

In vergelijking met andere Europese landen is het risico op armoede voor kinderen en jongeren relatief hoog. Duitsland staat op de 20e plaats van 28 landen en ligt met 24 procent net onder het EU-gemiddelde van 24,8 procent. Lees meer bij Tagesschau en Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger