Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Een op vijf Duitse kinderen leeft langdurig in armoede

Kort nieuws - 24 oktober 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De cijfers zijn niet nieuw, maar toch is er veel aandacht voor in de Duitse media: een onderzoek in opdracht van de Bertelsmann Stiftung waaruit blijkt dat een op de vijf Duitse kinderen in armoede opgroeit. Nog eens 10 procent leeft korte tijd in armoede.

De onderzoekers van de Bundesagentur für Arbeit hebben de gegevens van 3100 kinderen gedurende vijf jaar onderzocht. Ze concluderen dat het erg moeilijk is om uit de armoede te ontsnappen. Uit andere cijfers blijkt dat eenderde van de alleenstaande ouders met minderjarige kinderen op een Hartz-IV-uitkering is aangewezen. Lees meer bij Deutsche Welle en het commentaar van de Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger