Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits glyfosaat-verbod ter discussie

Kort nieuws - 18 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering is volgens Duitse media verdeeld over een verbod op het bestrijdingsmiddel glyfosaat. De vorige regering had zich al voorgenomen de omstreden stof te verbieden vanaf 2024 en in het regeerakkoord heeft ook de huidige regering zich aan het verbod gecommiteerd.

Maar op EU-niveau is een verlenging van de toelating voor glyfosaat onlangs weer een stap dichterbij gekomen. Het EU-agentschap voor voedselveiligheid heeft groen licht gegeven voor de verlenging met vijf jaar. Deze inschatting is belangrijk voor de uiteindelijke beslissing. De huidige toelating loopt op 15 december 2023 af.

Volgens Tagesschau onderzoekt het Duitse ministerie van Landbouw momenteel of de stof in Duitsland kan worden verboden als die in de EU nog wel is toegelaten. De groene minister van Landbouw, Cem Özdemir, is voor zo'n verbod. Het gebruik van glyfosaat (de werkzame stof van bijvoorbeeld Roundup) is slecht voor de biodiversiteit, constateert hij. Maar de Bondsdagfractie van coalitiepartner FDP vindt dat er geen overtuigende wetenschappelijke basis is voor een verbod. De partij denkt dat innovaties de oplossing zijn en niet verboden. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger