Duitslandweb logo Duitslandweb

Aandeel Bayer onderuit na Amerikaans glyfosaat-oordeel

Kort nieuws - 20 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aandeel van het Duitse chemieconcern Bayer is flink onderuit gegaan na het oordeel van een Amerikaanse jury dat het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat bij een gebruiker tot kanker heeft geleid.

Het aandeel Bayer is woensdagochtend met meer dan 11 procent gedaald naar onder de 62 euro. Na het Amerikaanse oordeel over glyfosaat, dat onder meer in onkruidverdelgers als Roundup wordt gebruikt, vrezen aandeelhouders schadeclaims die in de miljarden kunnen lopen, melden Duitse media. 

Een Amerikaanse jury in San Francisco gaf dinsdag een klager gelijk die glyfosaat verantwoordelijk houdt voor zijn lymfklierkanker. De man had het middel Roundup jarenlang gebruikt. In het proces draait het nu om de vraag of de Monsanto, de producent van het middel, op de hoogte was van de risico's. Monsanto werd vorig jaar overgenomen door Bayer.

Bayer laat in een reactie op het oordeel weten dat onkruidverdelgers met glyfosaat geen kanker veroorzaken en wil in het vervolg van het proces aantonen dat Monsanto juist heeft gehandeld. Overigens is het niet de eerste glyfosaat-zaak tegen Monsanto: vorig jaar oordeelde een Amerikaanse jury in een andere zaak dat Monsanto 78 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan een klager met kanker. Lees meer bij FAZ.net en Süddeutsche.de 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger