Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactivisten blokkeren Duitse luchthavens

Kort nieuws - 13 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactivisten van Letzte Generation hebben zich donderdagochtend vastgeplakt op de start- en landingsbanen van de luchthavens Hamburg en Düsseldorf. De acties hebben het vliegverkeer urenlang lamgelegd. 

Het vliegverkeer werd in Hamburg rond 06:00 uur stilgelegd nadat meerdere klimaatactivisten de luchthaven waren binnengedrongen en zich hadden vastgekleefd. De leden van Letzte Generation protesteren tegen het toenemende aantal vliegreizen en daarmee de groeiende uitstoot van de luchtvaartsector. Ook verwijten ze politici dat er miljarden euro's aan subsidies naar de luchtvaart gaan. De politie maakte uiteindelijk een einde aan de blokkade. 

Op Hamburg Airport werden 17 inkomende en 19 vertrekkende vluchten geannuleerd. Ook is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar omliggende luchthavens. In Hamburg is het de eerste vakantiedag en daardoor erg druk. Inmiddels kunnen reizigers weer inchecken. 

In Düsseldorf verschaften zes of zeven activisten zich toegang tot het vliegveld door een gat in een hek te knippen. Beelden daarvan deelde Letzte Generation zelf op Twitter. Ook zij plakten zich vervolgens vast op de start- en landingsbaan, waardoor het vliegverkeer vandaag grote vertragingen heeft opgelopen. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger