Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactivisten blokkeren Duitse luchthavens

Kort nieuws - 13 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactivisten van Letzte Generation hebben zich donderdagochtend vastgeplakt op de start- en landingsbanen van de luchthavens Hamburg en Düsseldorf. De acties hebben het vliegverkeer urenlang lamgelegd. 

Het vliegverkeer werd in Hamburg rond 06:00 uur stilgelegd nadat meerdere klimaatactivisten de luchthaven waren binnengedrongen en zich hadden vastgekleefd. De leden van Letzte Generation protesteren tegen het toenemende aantal vliegreizen en daarmee de groeiende uitstoot van de luchtvaartsector. Ook verwijten ze politici dat er miljarden euro's aan subsidies naar de luchtvaart gaan. De politie maakte uiteindelijk een einde aan de blokkade. 

Op Hamburg Airport werden 17 inkomende en 19 vertrekkende vluchten geannuleerd. Ook is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar omliggende luchthavens. In Hamburg is het de eerste vakantiedag en daardoor erg druk. Inmiddels kunnen reizigers weer inchecken. 

In Düsseldorf verschaften zes of zeven activisten zich toegang tot het vliegveld door een gat in een hek te knippen. Beelden daarvan deelde Letzte Generation zelf op Twitter. Ook zij plakten zich vervolgens vast op de start- en landingsbaan, waardoor het vliegverkeer vandaag grote vertragingen heeft opgelopen. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger