Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijn en Keulen vieren techno en liefde in de hitte

Kort nieuws - 10 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In een snikheet Berlijn namen zaterdag ruim 20.000 mensen deel aan de techno-parade 'Rave the Planet'. De politie riep de deelnemers nadrukkelijk op zich ondanks de hitte niet te ontkleden. In Keulen vierden zondag ruim een miljoen mensen Christopher Street Day. 

De parade met vijfentwintig muziekwagens vond plaats op de Straße des 17. Juni in het centrum van Berlijn. Het feest trad daarmee in de voetsporen van de legendarische Love Parade, dat eind jaren 90 een van de grootste dance-evenement ter wereld was, maar in 2006 stopte in Berlijn.  

Tot een paar uur voor aanvang was onzeker of 'Rave the Planet' door kon gaan. De contracten met de medische dienst waren nog niet rond en daarmee voldeed het veiligheidsconcept niet aan de voorwaarden. Dankzij een crowdfundingsactie kon op het laatste moment toch een particuliere aanbieder worden ingehuurd voor de EHBO-posten. Daar werden uiteindelijk ongeveer 150 mensen verzorgd. 

Het muziekevenement verliep zonder noemenswaardige voorvallen. Wel deed de politie een dringende oproep aan de feestende mensen zich ondanks de hoge temperaturen niet uit te kleden, na klachten van bezoekers. Lees meer bij RBB24

Eveneens in de hitte vierden in Keulen zondag meer dan een miljoen mensen Christopher Street Day (CSD): een feestelijke demonstratie voor seksuele diversiteit en acceptatie. Een optocht met ruim 200 wagens en uitgedoste deelnemers trok door de stad. "Zorg voor elkaar, zoek de schaduw op, drink genoeg", zei minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) tegen de bezoekers. Hij droeg ook een regenbooghoed en -ketting. De parade werd tegen de avond tijdelijk stilgelegd vanwege een onweerswaarschuwing. Lees meer bij Rheinische Post 

Een impressie van Christopher Street Day in Keulen: 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger