Duitslandweb logo Duitslandweb

Veel arrestaties bij verboden coronademonstratie in Berlijn

Kort nieuws - 2 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Berlijnse politie heeft zondag ongeveer 600 mensen gearresteerd die deelnamen aan een illegale demonstratie tegen de coronamaatregelen. Ondanks een verbod gingen ruim 5000 mensen op verschillende plekken in de stad de straat op. Veel van hen hangen de Querdenken-beweging aan.

Meer dan tweeduizend politieagenten waren op de been om de demonstratie te beëindigen. Op sommige plaatsen werd de stemming agressief en zijn agenten aangevallen. De opgepakte demonstranten hangt een boete van duizend euro boven het hoofd voor het deelnemen aan een verboden bijeenkomst. Maandagochtend werd bekend dat een van de arrestanten in het ziekenhuis is overleden. Hij zakte volgens de politie zondag in elkaar toen zijn persoonsgegevens werden gecontroleerd. 

De Berlijnse autoriteiten hebben nog drie demonstraties tegen het coronabeleid voor vandaag (maandag) verboden. Het gaat om protesten waarvoor 10.000 mensen zich hadden aangemeld. 

De Querdenken-beweging trekt veel verschillende soorten mensen aan, onder wie rechts-extremisten, complotdenkers en antivaccinatie-activisten. Sinds april worden personen en groepen uit de Querdenken-beweging officieel in de gaten houden door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz. Lees meer bij RBB24

Reacties

ria schouren - 3 augustus 2021 19:45

Ton ik moet je gelijk geven. Het wordt steeds erger.

Reageer
Ton van de Noort - 3 augustus 2021 12:20

Dit artikel zou niet misstaan hebben in de DDR-tijd. Pure propaganda. Moeten we nu aannemen dat demonstreren tegen overheidsbeleid, dat meer en meer gericht is op dwang tot verplichte vaccinatie, of anders maatschappelijke beperkingen aanvaarden, on-Duits is? Dat zich uitspreken tegen het officiële standpunt van mevrouw Merkel gezien moet worden als een overtreding? U demoniseert meteen maar even een groot gedeelte van de Duitse bevolking. Wat een trieste vertoning!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Omdat het Internationale Vrouwendag is, stellen we vijf Duitse vrouwen voor die ons dit jaar zijn opgevallen.


Lees meer

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

De Duitse omgang met roofkunst laat zien hoe snel de maatschappelijke discussie is veranderd.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger