Duitslandweb logo Duitslandweb

'Volgende coronaprotest niet meer in Berlijn'

Kort nieuws - 2 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De volgende demonstratie tegen de coronamaatregelen, op 3 oktober, zal niet meer in Berlijn maar in Konstanz aan de Bodensee zijn. Dat heeft de Initiative Querdenken volgens omroep RBB aangekondigd. 

Afgelopen zaterdag demonstreerden enkele tienduizenden mensen tegen de corona-maatregelen. De demonstratie werd door de politie ontbonden omdat er geen afstand werd gehouden en veel deelnemers geen mondkapje droegen. Rechts-extremisten grepen de demonstratie aan om hun gedachtegoed te verkondigen en waren zichtbaar aanwezig. Tegen de avond bestormde een groep demonstranten de Rijksdag. Daarbij werd met de door rechts-extremisten gebruikte Reichsflagge gezwaaid.

Berlijn heeft in reactie op de gebeurtenissen van zaterdag een mondkapjesplicht ingevoerd bij demonstraties. Lees meer bij Tagesspiegel

Minister van Justitie Lambrecht heeft opgeroepen om kritisch te blijven en duidelijk afstand te nemen van rechts-extremisten. Wie samen met hen demonstreert, mag ook op dat gedachtegoed worden aangesproken. Ook is meer voorlichting nodig, denkt de minister, zodat mensen fake-news leren herkennen. Vandaag komt de kabinetscommissie tegen rechts-extremisme en racisme voor de tweede keer samen. Die is opgericht na de racistische aanslagen van Halle en Hanau en moet in oktober met maatregelen komen. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Erik - 3 oktober 2020 01:56

Lekker democratisch bezig..demonstreren ontmoedigen, demonstranten een label van extreem rechts opplakken.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger