Duitslandweb logo Duitslandweb

Celstraffen voor vijf daders van grote juwelenroof Dresden

Kort nieuws - 16 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ongeveer vier jaar na de spectaculaire juwelenroof uit het Grüne Gewölbe in Dresden zijn dinsdag vijf daders veroordeeld tot jarenlange celstraffen. 

De rechter legde de vijf mannen gevangenisstraffen op tussen de vier en ruim zes jaar. De veroordeelden hebben allemaal de Duitse nationaliteit en behoren tot de beruchte criminele familieclan Remmo. Ze zijn schuldig bevonden aan het plegen van een gewapende overval, het veroorzaken van materiële schade en opzettelijke brandstichting. Een zesde verdachte werd vrijgesproken omdat hij een sluitend alibi had. 

Uit het Grüne Gewölbe, de barokke schatkamer van het slot van de oude Saksische vorsten, werden in november 2019 gouden juwelen, diamanten en briljanten uit de 18e eeuw ter waarde van ongeveer 116,8 miljoen euro meegenomen. Door brand te stichten in een elektriciteitskastje wisten de inbrekers via het raam het museum binnen te gaan. Daar haalden ze in een paar minuten tijd een aantal vitrines leeg. Daarbij veroorzaakten ze voor ruim een miljoen euro aan schade.

In november 2020 werden de daders opgepakt. Een groot deel van de waardevolle buit werd vorig jaar december tegen alle verwachtingen in teruggevonden. De juwelenroof geldt als een van de omvangrijkste uit de Duitse geschiedenis. Lees meer Süddeutsche Zeitung en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger