Duitslandweb logo Duitslandweb

Inbraak in museum Grünes Gewölbe in Dresden

Kort nieuws - 25 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een inbraak in het museum Grüne Gewölbe in Dresden zijn maandagochtend vroeg kostbare 18e eeuwse sieraden gestolen. In de barokke schatkamer van het slot van de oude Saksische vorsten worden rond de 3000 gouden, zilveren en ivoren kostbaarheden en edelstenen bewaard (geactualiseerd om 17.30 uur). 

Bij de diefstal is een vitrine ingeslagen waarin drie waardevolle sieradensets werden bewaard van de Saksische vorst August de Sterke (1670-1733). Dat heeft directeur Marion Ackermann van de Staatliche Kunstsammlungen, waaronder het Grüne Gewölbe valt, vanmiddag bevestigd. De waarde van de gestolen goederen is volgens haar niet in cijfers uit te drukken. Onduidelijk is nog of de sets, die uit meer dan honderd delen bestaan, in hun geheel zijn gestolen. 

De Saksische minister van Binnenlandse Zaken Roland Wöller noemde de diefstal vanmiddag "een aanslag op de culturele identiteit van alle Saksen". 

De politie kreeg maandagmorgen om 4:59 uur een melding van het veiligheidspersoneel van het museum, dat op videobeelden twee personen in de juwelenkamer zag. Ze zouden door een ingeslagen ruit zijn binnengekomen. Toen de politie 5 minuten later arriveerde, waren de dieven al verdwenen. Tot nu toe ontbreekt van hen elk spoor. Lees meer bij Spiegel Online en MDR.de

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger