Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse reddingswerkers en noodhulp naar Turkije

Kort nieuws - 7 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Net als veel andere landen heeft de Duitse regering Turkije uitgebreide noodhulp toegezegd na de zware aardbevingen maandag. Het Duitse opsporings- en reddingsteam ISAR is in het rampgebied aangekomen om te helpen bij het zoeken naar overlevenden.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) zegde de hulp toe van het Technisches Hilfswerk (THW), de hulporganisatie voor rampenbestrijding. THW levert onder meer noodstroomaggregaten aan het rampgebied, net als tenten en dekens. De THW stuurt vandaag een team van 51 reddingswerkers en vier honden naar het getroffen gebied aan de Turks-Syrische grens, zei voorzitter Gerd Friedsam dinsdagochtend in het ZDF ochtendprogramma. 

Veel Turkse en Syrische gemeenschappen en hulporganisaties in Duitsland hebben inzamelingsacties in het leven geroepen. Ze zamelen onder meer jassen, mutsen en dekens in om zo snel mogelijk naar het getroffen gebied te sturen, waar het momenteel ijskoud is.

Vanuit de hele wereld wordt er noodhulp aangeboden na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Meer dan 5000 mensen zijn volgens schattingen om het leven gekomen. Vanuit de hele EU zijn inmiddels meer dan 1150 reddingswerkers en 70 speurhonden naar de getroffen gebieden gestuurd, waaronder ook het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USAR). Het rampgebied in Syrië is een stuk lastiger te bereiken, onder meer omdat daar al jaren een oorlog woedt. Lees meer bij Tagesschau en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock maakt zich sterk voor een feministische buitenlandse politiek.


Lees meer

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Bezoek Scholz aan China zeer omstreden

Vrijdag bezoekt Scholz de Chinese president Xi Jinping. Een beladen kennismakingsbezoek.


Lees meer

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger