Duitslandweb logo Duitslandweb

12 gewonden bij botsing met Puma-pantservoertuigen

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een botsing tussen twee Puma-pantservoertuigen zijn woensdag twaalf Bundeswehrsoldaten gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening op het Duitse militaire oefenterrein Gardelegen in Saksen-Anhalt, meldt het Duitse leger.

Eén soldaat is ernstig gewond geraakt en moest met een helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij is niet in levensgevaar. De gewonde soldaten maken deel uit van een legeronderdeel uit Münster in Nedersaksen. Het oefenterrein in Saksen-Anhalt is het centrale opleidingscentrum van het Duitse leger. Wat er precies bij de oefening met de Puma's is mis gegaan, wordt onderzocht.

De Puma-pantservoertuigen, gebouwd door de Duitse wapenproducenten Krauss-Maffei Wegmann en Rheinmetall, moeten de oudere Marders gaan vervangen. Eind vorig jaar bleek bij een andere oefening dat 18 Puma's zoveel mankementen vertoonden, dat ze allemaal uitvielen. Dat betrof overigens voertuigen uit een andere bouwserie dan de Puma's die woensdag op elkaar zijn gebotst.

Desalniettemin waren de problemen met de Puma's een blamage voor het Duitse leger, want ze moeten worden ingezet in de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF). Dat is een onderdeel van de snelle interventiemacht van de NAVO, waar Duitsland dit jaar de leiding over heeft. Begin januari meldde Rheinmetall dat vrijwel alle pantservoertuigen die gebreken vertoonden bij de oefening in december, weer waren gerepareerd. Toen had het Duitse ministerie van Defensie al besloten voorlopig geen Puma's meer te kopen en een nabestelling uitgesteld. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

Historicus Christina Morina schreef een boek over de Duitse democratie vanuit een gezamenlijk Oost- en West-Duits perspectief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger