Duitslandweb logo Duitslandweb

Grote vangst illegaal vuurwerk in bunkers vlak over de grens

Kort nieuws - 21 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een gezamenlijke Nederlands-Duitse politie-actie is dinsdag onder meer in bunkers op een voormalig militair complex bij Ochtrup, in de buurt van Enschede, 250 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat was bestemd voor de Nederlandse markt. De politie heeft ook op andere plekken in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en in Nederland huiszoekingen gedaan.

In Nederland zijn twee verdachten aangehouden die het vuurwerk via internet aan particulieren aanboden. Omdat in Nederland de regels voor vuurwerk strenger zijn geworden, is de invoer van illegaal vuurwerk uit Duitsland en België toegenomen, meldt de Duitse regionale nieuwssite WDR.

Met de invallen in het grensgebied hoopt de politie criminele netwerken op te rollen die illegaal en zeer gevaarlijk vuurwerk verhandelen. In november werd al 350 ton illegaal vuurwerk in het Nederlands-Duitse grensgebied in beslag genomen, nadat in Nederland 11 verdachten waren gearresteerd, meldt de NDR. Daarmee is volgens de Duitse politie toen een Nederlands crimineel netwerk ontmanteld dat illegaal vuurwerk uit China via andere landen, waaronder Duitsland, naar Nederland transporteerde. Het zou onder meer zijn gebruikt voor criminele activiteiten zoals het opblazen van geldautomaten. Lees meer bij WDR en NDR

Reacties

AC Pover ik ben doof - 23 december 2022 20:47

Hallo U
wij weet dat daar wie andere drug groep staat. Hier wij zie dat veel stand drug groep jong mensen in Nederland mogen illegaal vuurwerk veel onder op smokkelen geld te winnen van drug handelenaar
Het was gemakkelijk dan volgende illegaal verkoop of iets waarschijnlijk In Duitsland in Oss mogen dieven illegaal profenisional handelverkoop gebeuren. al 5jaar met dieven of gratis pakket

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger